Plannen om iets te organiseren rond de 75 jaar bevrijding van Brabant? Laat het de gemeente Meierijstad weten!

Bent u een inwoner, ondernemer of organisatie in Meierijstad en bent u bezig met een lezing, een tentoonstelling, een herdenking of een ander initiatief rondom de viering & herdenking van 75 jaar bevrijding in 2019? Of heeft u plannen of ideeën om hiermee aan de slag te gaan? Laat het de gemeente Meierijstad weten!

Bijeenkomst

De gemeente Meierijstad denkt graag met u mee en brengt u graag in contact met andere initiatiefnemers. Daarnaast brengt de gemeente alle initiatieven in kaart, zodat inwoners en bezoekers weten wat er te doen en te beleven is rond de viering & herdenking van 75 jaar bevrijding van Meierijstad. Op 11 oktober 2018 van 19.30 tot 21.00 uur is er een bijeenkomst in De Brink, Sint Antoniusplein 7 in Eerde waarin u andere initiatiefnemers kunt ontmoeten. Ook wordt er tijdens deze bijeenkomst aangegeven wat de gemeente voor u kan betekenen.

Sporen

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland werd bevrijd. Sint-Oedenrode en Veghel waren zelfs de eerste plaatsen in Brabant die werden bevrijd. Vijf weken daarna volgde Schijndel. Een indrukwekkende en aangrijpende periode die zijn sporen in de gemeente Meierijstad heeft nagelaten.

Initiatieven

Een aantal organisaties heeft al aangegeven met één of meerdere initiatieven stil te willen staan bij de viering & herdenking van 75 jaar bevrijding. Zo zal de Stichting Operation Market Garden opnieuw Meierijstad doorkruisen met een stoet WOII voertuigen. Daarnaast wordt door hen van 14 tot en met 22 september 2019 een ‘basecamp’ ingericht in Meierijstad (voor meer informatie zie www.OMG2019.nl). Ook andere initiatiefnemers zijn achter de schermen al volop bezig.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de bijeenkomst op 11 oktober 2018? En/of wilt u een activiteit organiseren in het kader van 75 jaar bevrijding? Meld dit dan uiterlijk 1 oktober bij Hetty van den Tillaart via bevrijding@meierijstad.nl of telefonisch 14 0413.

Vergunning aanvragen of melding doen

Uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor het aanvragen of melding doen van de vergunning voor uw activiteit/evenement. Een aanvraagformulier vindt u op de website www.meierijstad.nl. Ook kunt u hier zien of u een vergunning nodig heeft of dat u kunt volstaan met een melding.

Duif, Vrijheid
Tip de redactie!