bibliotheek schijndelSinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… Sinterklaas komt  dit jaar op 12 november in Nederland aan en trekt dan het hele land door om pakketjes af te leveren bij alle kinderen. De Sinterklaasperiode wordt dit jaar nóg spannender voor kinderen, want er is nu  een speciale Sinterklaas-actie bij alle locaties van Bibliotheek De Meierij in Berlicum, Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Vught.

In de bibliotheek kunnen kinderen (t/m 8 jaar) vanaf de intocht van Sinterklaas op 12 november een leuke vouwschoen ophalen om thuis in elkaar te knutselen (op=op).

De kinderen mogen vervolgens de versierde vouwschoen in de bibliotheek komen zetten.  Op 5 december heeft de Sint een mooi cadeautje in hun vouwschoen gedaan. Het schoencadeautje is geschreven én geïllustreerd door Harmen van Straaten.

’t Heerlijk Voorleesavondje

sint schijndel’t Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 1 december. Boekhandels en bibliotheken roepen alle ouders van Nederland op om die avond minimaal 15 minuten aan jonge kinderen voor te lezen. De bibliotheek en boekhandel weten als geen ander hoe belangrijk voorlezen is. Met slechts een kwartiertje per dag neemt hun lees- en taalvaardigheid enorm toe.
Tip de redactie!