Rondleiding H. Servatiuskerk 20 november

servatius-schijndel
(c) VVV Schijndel

Rondleiding H. Servatiuskerk

Zondag 20 november  vertrekt om 15.00 uur een gids vanaf het  VVV agentschap gelegen aan de Pompstraat 17 te Schijndel. Zij brengt met een groep van maximaal 15 deelnemers, een bezoek aan de H. Servatiuskerk . Deelname bedraagt  € 2,– per persoon. De duur van de rondleiding is   ± 1  uur. U kunt zich van tevoren  telefonisch aanmelden van dinsdag t/m zondag  van 13.00 tot 17.00 uur, op telefoonnummer (073) 5492276, per e-mail: bkeetels@schijndel.nl .

Bij het bezoek aan de H. Servatiuskerk geeft de gids u aan de hand van een serie platen en foto’s  in vogelvlucht tekst en uitleg over de (bouw)geschiedenis van de Servatiusparochie en de H. Servatiuskerk vanaf ca. 1300 tot op heden. Zij vertelt over het kerkinterieur en wat daar aan kunstwerken te bezichtigen is en welke symboliek men terugvindt op bijvoorbeeld de oude communiebank, de doopvont, de biechtstoelen, het hoogaltaar, het orgel met balustrade.

Iedere deelnemer ontvangt een boekje met gegevens over het kerkverleden van Schijndel, met name de Servatiusparochie. Geschreven door pastoor Cor van den Brand (destijds pastoor van de H. Servatiusparochie).

Het is ook mogelijk om een rondleiding in de kerk te boeken als arrangement op een door u te bepalen datum (afhankelijk van beschikbaarheid kerk). Meer informatie kunt u vinden op de website: www.vvvschijndel.nl

LET OP: Verzamelen bij VVV Schijndel. Tijdelijke ingang aan de Harry Bolsiuslaan i.v.m. werkzaamheden Pompstraat.Tip de redactie!