logo welzijn de meijerij, WdM 1

Bij het stilvallen van de activiteiten heeft een groot aantal vrijwilligers bij Welzijn De Meierij aangegeven iets te willen blijven doen voor de medemens in de omgeving. #daslief! Graag stelt Welzijn De Meierij vrijwilligers aan u voor die u nu bij (kunnen) staan. Denk aan het doen van boodschappen, het bieden van een luisterend oor of het uitlaten van een hondje!

Sietse (Nijnsel) en Danique (Breugel)

Wat deed je normaal gesproken bij Welzijn De Meierij?

Ik in het jongerencentrum achter de bar om jongeren van drinken, eten en gezelligheid te voorzien. Mijn vriendin Daniek doet (nog) geen vrijwilligers werk bij Welzijn De Meijerij. Ze woont namelijk in Breugel. Maar ook zij wil graag iets betekenen.

Waar ben je nu voor te benaderen?

Ik sta open voor van alles. Hondjes uitlaten, boodschappen doen of iets dergelijks. Daniek helpt mij daar graag bij.

Wat maakt dat je dit juist nu voor een ander nu wilt doen?

Het is een moeilijke tijd nu. Vooral ouderen zijn kwetsbaar en ondersteuning in de dagelijkse dingen is nu erg belangrijk.

Frank Crul (Schijndel)

Wat deed je normaal gesproken bij Welzijn De Meierij?

Ik werk met een collega vrijwilliger op het inloopspreekuur (dinsdag of donderdag) van Geld & Zo. Daarnaast ben ik budgetmaatje en help ik als vrijwilliger mensen die hulp gevraagd hebben voor hun thuisadministratie.

Waar ben je nu voor te benaderen?

Vanwege de richtlijnen liggen alle activiteiten nu stil. Wat we nog wel doen is in dringende gevallen mensen opbellen om te proberen telefonisch te helpen.
Daarnaast heb ik mij aangemeld als boodschappenhulp om mensen te helpen die niet zelf de deur uit kunnen om boodschappen te doen. Ik bel elke week een mevrouw in de buurt op ze boodschappen nodig heeft. En als ze tussendoor boodschappen nodig zijn dan kan ze bellen en ga ik ze halen.

Wat maakt dat je dit juist nu voor een ander nu wilt doen?

Net als vele dorpsgenoten die nu niet kunnen werken of dat alleen thuis kunnen doen, missen wij als vrijwilligers ons werk en het contact met mensen die hulp nodig hebben. En dat terwijl we daar nu veel tijd voor hebben.
Ik wil nog steeds anderen helpen en het leed van mensen in deze Corona crises te verzachten. Dat lukt nu als boodschappenhulp en een beetje met telefonisch advies.

Nicole Engberts (Sint-Oedenrode)

Wat deed je normaal gesproken bij Welzijn De Meierij?

Ik ben coördinator voor het project Maatje voor Maatje. Hierbij breng ik mensen die behoefte hebben aan een vriendschap met elkaar in contact. Er is een mogelijkheid voor mensen om te reageren op de oproepen op de site van Welzijn de Meierij of om zelf een oproep te plaatsen. Tevens houden we kennismakingsbijeenkomsten voor leeftijdgenoten. We brengen hierbij alle mensen uit een bepaalde leeftijdscategorie bij elkaar en beleven een gezellige ongedwongen middag of avond. Ook hieruit ontstaan weer vriendschappen.

Waar ben je nu voor te benaderen?

Op dit moment onderhoud ik telefonisch contact met kwetsbare ouderen. Ik bel hen een a twee keer in de week op en klets gezellig wat met hen. Ik merk dat ze dat heel erg op prijs stellen. Het is een welkome afwisseling voor de ouderen om even ongedwongen te kletsen. Ondanks dat we elkaar niet kennen, komen er toch mooie, intense gesprekken uit voort.

Wat maakt dat je dit juist nu voor een ander nu wilt doen?

Daar het Maatjesproject vanwege de directe persoonlijke contacten op dit moment even “on hold” ligt, vind het fijn dat ik toch op een andere manier iets kan bijdragen tijdens deze vervelende corona crisis. Het geeft een goed gevoel iets voor onze kwetsbare ouderen te kunnen doen.

Belt u ons wanneer u:
– graag contact wilt (bijvoorbeeld omdat u eenzaam bent)
– praktische ondersteuning kunt gebruiken
– zorgen heeft over uzelf of anderen
– graag iets voor een ander wil betekenen
– vragen hebt

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00-12.00uur via telefoonnummer 073-5441400 of mail naar info@welzijndemeierij.nl

Steunpunt Vrijwilligerswerk
Open chat
Tip de redactie!