Wethouder Eus Witlox op werkbezoek bij Wovesto woningbouwvereniging

Wethouder Eus Witlox (Team Meierijstad) gaat op woensdag 15 maart 2017 op uitnodiging van directeur Overmars van Wovesto op werkbezoek bij deze woningbouwvereniging in Sint-Oedenrode. Het werkbezoek staat in het teken van kennismaken met elkaar en het bezoeken van twee nieuwbouwprojecten, die door Wovesto zijn geselecteerd. Dit werkbezoek start om 11.30 uur met een ontvangst bij het project aan de Mater Lemmensstraat in Sint-Oedenrode.

Project Mater Lemmensstraat (kern Sint-Oedenrode)

Het project Mater Lemmensstraat worden 6 gedateerde huurwoningen uit het bouwjaar 1944 verbouwd tot  22 sociale huurappartementen. De huurders van deze woningen zijn hier nauw bij betrokken en in 2015 en 2016 verhuisd naar een andere huurwoning. Begin februari 2017 is gestart met het slopen van de oude woningen. Naar verwachting zal de oplevering van de nieuwe appartementen eind 2017 plaatsvinden. De appartementen worden levensloopbestendig uitgevoerd en zijn geschikt voor alle doelgroepen. Het project voldoet aan de duurzaamheidsambitie van Wovesto en wordt all electric uitgevoerd. De energiekosten voor de nieuwe bewoners zullen zeer beperkt zijn.

 

Wethouder Eus Witlox zal het bouwbord van dit project onthullen. “Meierijstad wil voorop lopen op het gebied van duurzaamheid,” aldus wethouder Witlox. Het beperken van de energielasten en belasting voor het milieu en levensloopbestendig bouwen in dit project spreekt mij zeer aan. “

Project Azaleastraat (Nijnsel):

Wethouder Eus Witlox wordt daarna rondgeleid op de locatie van een voormalig kantoorpand op de hoek van de Azaleastraat en de Anjerlaan in Nijnsel, bouwt Wovesto 3 patio-woningen. Met de bouw is eind oktober 2016 gestart. De oplevering van de woningen wordt in april 2017 verwacht. De nieuwe huurders voor deze woningen zijn al geselecteerd. De woningen zijn op de begane grond voorzien van een slaapkamer en een badkamer. Op de verdieping is een extra kamer aangebracht die als slaapkamer of hobbykamer kan worden gebruikt.

Bij dit project zal de wethouder de vlag hijsen vanwege het bereiken van het hoogste punt.

 

Het werkbezoek past uitstekend  in de ambities van Meierijstad als een aantrekkelijke, duurzame en gezonde omgeving waar het goed wonen, werken en recreëren is met een ruimtelijke balans tussen wonen, werken en leven. Het bezoek wordt om 12.45 uur afgerond.

 

 

 

 

 

 

Tip de redactie!