Wedstrijdverslag – Tweede bekerwinst voor Avanti’31

Logo_sv_avanti_31, SVA

Avanti 31 heeft de tweede bekerwedstrijd in Herpen tegen Herpinia met 1 – 3 gewonnen. Door dit resultaat heeft het volgende week aan een punt genoeg om de volgende ronde van de beker te halen.

De wedstrijd was amper een minuut onderweg of de 0 -1 stond op het scorebord. Vanaf de aftrap kreeg Toon van der Heijden de kans om Avanti op voorsprong te schieten. Keeper Julien van Hintum van Herpinia kon de bal ternauwernood tot corner verwerken. Uit de corner kopte Berend Arts de 0 -1 tegen de touwen. Het eerste half uur van de wedstrijd was voor Avanti. Met bij vlagen zeer verzorgd voetbal had Herpinia de handen vol om Avanti van het scoren af te houden. De spaarzame tegenstoten van de ploeg uit Herpen maakte weinig indruk op de verdediging van Avanti. In de 32e minuut werd Luc van de Hurk de ruimte in gestuurd. Hij zag dat de Herpense keeper te ver voor zijn doel stond en lobde de bal schitterend over de keeper het doel in.
Herpinia probeerde voor de rust de achterstand te verkleinen maar slaagde daar niet in. Mede door goed keeperswerk van Casper Brus kon het elftal van Henry van Wanrooij met een 0 – 2 voorsprong gaan rusten.
In het begin van de tweede helft lag het initiatief bij Herpinia. Vooral de linksbuiten van Herpinia, Rowdy Megens, was een plaag voor de achterhoede van Avanti. Tot tweemaal toe kreeg hij de kans om de tegentreffer te scoren. In de 60e minuut belande een schot van Ivo van Aalst op de paal en rolde bijna het doel in. Casper Brus kon de bal ternauwernood op de doellijn stoppen. Niet veel later verkleinde Herpinia de achterstand. Een mooi doelpunt van Wesley Megens bracht de spanning terug in de wedstrijd. Herpinia drukte Avanti terug op eigen helft en kreeg een paar kansjes op de gelijkmaker. In de 70e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Uit een corner kopte Toon van der Heijden onder de bal door, die vervolgens door Berend Arts via de lat in het doel plofte. Avanti voetbalde de wedstrijd rustig uit en Herpinia geloofde niet meer in een wonder. Al met al een aantrekkelijke wedstrijd onder leiding van een uitstekend fluitende scheidsrechter Wessel Timmers.

Volgende week speelt Avanti’31 1 haar laatste bekerwedstrijd tegen Ollandia. De wedstrijd op sportpark de Molenheide begint om 14.00 uur.