Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT wint ook tweede bekerwedstrijd

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Na de 4-0 winst op WHV, wist Schijndel/DE WIT de tweede bekerwedstijd in Maren-Kessel tegen de plaatselijke Maaskantse Boys  met winst af te sluiten.

Maaskantse Boys, sinds 1944, was zondag de tweede tegenstander voor Schijndel/DE WIT in de bekercompetitie.  Met Frank Schevers in plaats van Merijn Sigmans als doelman wist de oranje-formatie vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten op het Maaskantse Boys doel. Schoten van Brent en Björn Blummel in de eerste minuten bleven nog zonder resultaat. In de negende minuut wist Björn Blummel knap de buitenspelval te omzeilen en kon het eerste doelpunt van deze middag aantekenen. In de 25e minuut werd in het 16-metergebied hands gemaakt door een Maaskantse-Boys verdediger. Met de toegekende strafschot  wist Thomas Kastelijn raad: 0-2.

Het spel van Maaskantse Boys viel tot dat moment vooral op door de vele overtredingen. De lichtvoetige spelers van Schijndel/DE WIT moesten vaak hoog op springen om tackle te ontwijken en daarmee blessures te voorkomen. Nadat eerder in de wedstrijd een doelpunt vanwege buitenspel werd afgekeurd, kon Maaskantse Boys op sportief vlak in 38e minuut iets terug doen. Een prachtig afstandsschot zweefde in de bovenhoek en daarmee onhoudbaar voor Frank Schevers: 1-2. Op slag van rust kon Schijndel/DE WIT de marge weer op twee doelpunten brengen. Een mooi uitgespeelde aanval werd door Tjeerd Pijnenburg afgerond, maar kreeg nog een laatste tikkie mee van Brent Blummel: 1-3.

Het tweede bedrijf startte Schijndel/DE WIT  met drie nieuwe spelers. Jordy Broks, Jirre Kreemer, Tim Kastelijn en Marc Onwezen konden de kleedkamer op zoeken en werden vervangen door Randey Ingenbleek, Tijn Niemeyer, Luuk van den Brand en Stijn van Liempd. Onmiddellijk na de aftrap kon Tjeerd Pijnenburg een mooi opgezette aanval via Tijn Niemeyer en Blörn Blummel afronden: 1-4. Net even later leek de stand een nog mooier aanzien te krijgen. Echter schoten  van Bart de Wit en Tijn Niemeyer gingen  voorlangs en Tjeerd Pijnenburg vond wederom de keeper op zijn pad. Even later, in de 15e minuut, kon Maaskantse Boys profiteren van gerommel in de Schijndel/DE WIT- defensie en de stand op 2-4 brengen.  Deze stand bleef slechts voor korte duur op het ontbrekende scorebord te staan. In de 20e minuut mocht Brent Blummel aanleggen voor een afstandsschot dat onhoudbaar in het doel verdween: 2-5.

Voor een tweetal spelers van Maaskantse Boys leek dit min of meer het sein om hun tegenstander uit de wedstrijd te schoppen. De forse overtredingen werden door de scheidsrechter op waarde geschat en rood was voor beiden het gevolg. Voor Schijndel/DE WIT een duidelijk signaal om de wedstrijd zonder al te veel kleerscheuren uit te spelen. In de 42e minuut was het opnieuw Tjeerd Pijnenburg die na uitstekend doorkomen van Bart de Wit de eindstand bracht op 2-6.

Schadevrij en met een mooi resultaat kon Schijndel/DE WIT huiswaarts keren. Volgende week, zondag 13 september, 14.00 uur, wacht de derde en laatste tegenstander uit de poule: Avesteijn.