Wedstrijdverslag: SV Avanti’31 laat in blessuretijd de overwinning liggen

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 heeft zichzelf op 2e Paasdag in Wanroij tegen Constantia een slechte dienst bewezen in de strijd om een plaats in de nacompetitie. In blessuretijd wist Constantia alsnog de gelijkmaker te produceren waarmee Avanti’31 ten opzichte van de concurrenten Boekel Sport en Volkel in de strijd om de periodetitel twee punten achterop raakte.

De eerste helft van de wedstrijd was eigenlijk het aanzien niet waard. Voor beide elftallen waren er twee kansen te noteren en voor de rest was het vooral een rommelig heen en weer spelen op het middenveld.

In de tweede helft speelde Avanti’31 een versnelling hoger en ook met wat meer pressie op het middenveld. Dat leverde een serie kansen op, waarbij gezegd moet worden dat het geluk ook niet helemaal aan Avanti-zijde was. Alleen Geert van Heeswijk raakte al twee keer de paal. Verder waren goede kansen niet besteed aan Said Ali Hussein, Koen van Engeland en Jurgen van Puyenbroek en ging een vrije trap van Alejandro Navarro net over het doel. Het duurde tot de 75e minuut totdat Avanti’31 er eindelijk wel in slaagde te scoren. Het was de in de tweede helft ingevallen Lucas Borato die goed in de diepte werd ingespeeld. Lucus wist de bal voor de lijn te controleren en vervolgens twee verdedigers uit te kappen en met een goed schot doelman Stefan Josephs te passeren. Constantia was in de tweede helft niet veel verder gekomen dan een paar plaagstootjes, maar in de blessuretijd drong de Wanroijnaren toch nog even extra aan. Een vrije trap van een paar meter buiten het strafschopgebied werd hoog richting tweede paal gespeeld. Wie uiteindelijk de bal in het doel kopte was niet te zien, maar doelman Steff van Kaathoven kon van dichtbij nog wel zijn hand tegen de bal krijgen, maar daarmee de gelijkmaker niet voorkomen. De resterende minuten blessuretijd, in totaal werd er bijna 10 minuten extra gespeeld, slaagde Avanti’31 er niet meer in gevaarlijk te worden.

Om mee te blijven doen zal Avanti’31 in de komende vijf wedstrijden de punten moeten gaan pakken en daarbij moeten afwachten of Volkel en Boekel Sport ergens punten gaan laten liggen. Komende zondag speelt Avanti’31 de uitwedstrijd tegen het Helmondse MULO. Die wedstrijd begint al op 14.00 uur.
Wedstrijdverslag wedstrijd SV Avanti 31 Constantia

Tip de redactie!