Wedstrijdverslag: Avanti’31 en Zwaluw VFC delen de punten

Logo_sv_avanti_31In de laatste officiële competitiewedstrijd van het seizoen heeft Avanti’31 een punt meegenomen uit Vught. Na 90 minuten stond er een 3 – 3 eindstand op het scorebord.

Door dit gelijkspel heeft Avanti’31 de derde periodetitel gewonnen.

In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Martin de Laat een grote kans om de ploeg uit Vught op voorsprong te zetten. De spits van Zwaluw VFC draaide behendig weg, maar zijn schot werd ternauwernood door Jurgen van Puijenbroek van de lijn gehaald. Vier minuten later was het dezelfde Martin de Laat die de 1 – 0 voor Zwaluw VFC scoorde. Avanti’31 kreeg een paar kansen om de gelijkmaker te scoren. Said Ali Hussein verscheen alleen voor de keeper maar zijn schot ging voorlangs en Geert van Heeswijk kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Teun van Doornik  binnen te tikken. Halverwege de eerste helft kwam de regen met bakken naar beneden en toen ook de eerste donderslagen hoorbaar waren besloot scheidsrechter Buiting de wedstrijd stil te leggen. Na een oponthoud van 10 minuten werd de wedstrijd hervat. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In de 57e minuut kwam Avanti’31 op gelijke hoogte. Een corner van Geert van Heeswijk werd door Mauro Brus achter keeper Niels Smulders gekopt. Voor de toeschouwers bleef het ondanks de regen een attractieve wedstrijd om naar te kijken. Zwaluw VFC kwam op een

2-1 voorsprong door een doelpunt van Delano Sarmo. Amper 3 minuten later tikte Koen van Engeland de 2 – 2 binnen. Met nog 25 minuten te spelen werd de wedstrijd voor de tweede keer stil gelegd vanwege de weersomstandigheden. Na dit oponthoud werd er nog twee keer gescoord. Teun van Doornik bracht Avanti’31 op voorsprong met een droge knal vanaf 20 meter. Het slotakkoord was voor Zwaluw VFC. Thijs van Rooij maakt 4 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker voor Zwaluw VFC.

Avanti’31 gaat zich opmaken voor de nacompetitie met als doel promotie naar de tweede klasse. Aanstaande zondag is de eerste wedstrijd thuis tegen Braakhuizen uit Geldrop. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark De Molenheide.