Wedstrijdverslag: Slordig Schijndel/DE WIT laat punten in Volkel

Logo_RKSV_Schijndel

Een weinig creatief en bij vlagen slordig spelend Schijndel/DE WIT moest vandaag (zondag 17-11) de punten aan RKSV Volkel laten. Mede dankzij een attent kepende Timo de Louwere bleef de eindstand beperkt tot 1-0.

En daar zag het de eerste minuten niet naar uit. Schijndel/DE WIT opende sterk en had in de eerste minuut kunnen en misschien wel moeten scoren. Zowel Tjeerd Pijnenburg als Tommie van Schijndel kregen daarvoor uitstekende mogelijkheden. Volkel wist zich langzaam onder deze druk uit te spelen. Via een slecht verwerkte vrije trap lukte het Volkel om in de 10e minuut de score te openen. Een achterstand, zoals eerder in dit seizoen het geval was, maakt dat menig tegenstander vervolgens hun geliefde spel kan spelen. Een in de basis technisch beter voetballend Schijndel/DE WIT heeft het dan moeilijk tegen een fysiek sterkere tegenstander die er niet voor terug deinst om ‘de lange bal’ te spelen of ‘de tribune in te jagen’. Dit gecombineerd met veel balverlies en dus slordig spel aan Schijndel/DE WIT-zijde, maakte dat Volkel in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg was. Gelukkig voor Schijndel/DE WIT was keeper Timo de Louwere deze middag goed op dreef en kon hij,  of een prima werkende buitenspelval, een grotere achterstand voorkomen.

In het tweede bedrijf bleef Jirre Kreemer achter in de kleedkamer en maakte Tijn Niemeyer zijn opwachting. Het spel van Schijndel/DE WIT kreeg pas meer kleur nadat de ingevallen Martijn van Grinsven, herstelt van een hamstringblessure, de aanval van meer impulsen voorzag. Er werd meer vooruit gevoetbald en zowaar creëerde Schijndel/DE WIT zich enkele mogelijkheden. De beste kansen om de stand gelijk te trekken kwamen pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Na goed samenspel tussen Martijn van Grinsven en Kai de Visser in de 86e minuut, kon een schot van Brent Blummel door de Volkel-doelman worden gekeerd. In de 90e minuut had Schijndel/DE WIT zowaar pech. Via een solerende Tijn Niemeyer belandde de bal bij Kai de Visser; zijn schot kwam via een Volkel-verdediger op de buitenkant van de paal. Dit bleek het laatste wapenfeit voor Schijndel/DE WIT.

Schijndel/DE WIT heeft zich op deze zonovergoten middag geen goede dienst bewezen. Maar wetende dat het beter kan, zoals het dit seizoen al vaker heeft laten zien, kan met vertrouwen uitgekeken worden naar de volgende wedstrijd. Ook dan ontmoet Schijndel/DE WIT in Constantia een onbekende tegenstander.