Wedstrijdverslag: Schijndel/DeWit doet zich tekort tegen Haarsteeg

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit heeft tegen Haarsteeg de kans laten liggen om direct te kunnen overleven in de derde klasse. De beleving en inzet waren voor de rust niet voldoende om het Haarsteeg moeilijk te kunnen maken. Reeds in de 12e minuut liep Jirre Kreemer tegen de eerste gele kaart aan waar er nog meerdere zouden volgen in deze wedstrijd. Haarsteeg was voor de rust de bovenliggende partij waar de thuisclub niet veel tegenover kon stellen. In de 18e minuut de eerste grote kans voor de bezoekers maar deze werd niet benut. Haarsteeg bepaalde de wedstrijd en de thuisclub kon zich maar enkele keren laten gelden. In de 24e minuut toch een grote kans voor Schijndel/DeWit toen Tommy van Schijndel de diepte werd ingestuurd maar hij kon alleen voor de keeper niet tot scoren komen. Even later werd ook een grote kans van Haarsteeg niet benut. In de 33e minuut werd traag uitverdedigen genadeloos afgestraft door Bjorn van den Wildenberg en deze bracht terecht de 0-1 tot stand. Even later kreeg Tom Kivits van Haarsteeg geel evenals Martijn van Grinsven van de thuisclub. In de 42e minuut redt de keeper van Haarsteeg prima uit een vrije trap van Kaj de Visser. Hierna blaast de scheidsrechter voor de rust met een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

RKSV Schijndel, Haarsteeg, Voetbal

Na de rust een heel ander Schijndel/DeWit. A1 speler Marc Onwezen kwam Dani van Wijk vervangen en hij had meteen in de 47e minuut de pech dat na een mooie actie zijn schot tegen de paal belandde. Even later werd een schot van Kaj de Visser door een verdediger nog net geblokt zodat ook deze mogelijkheid niet tot een doelpunt leidde. Even later maakt Max Neppelenbroek een overtreding op de rand van het strafschopgebied, krijgt hiervoor ook geel maar de vrije trap levert niets op voor Haarsteeg. In de 62e minuut wisselt Haarsteeg Tom Kivits voor Lars Habraken die bij zijn eerste balcontact meteen geel krijgt van de scheidsrechter. Even later wordt de geblesseerde Tommy van Schijndel vervangen door Jordy van Kasteren. Schijndel/DeWit blijft de bovenliggende partij en zet Haarsteeg flink onder druk.In de 68e minuut krijgt de pas ingevallen Lars Habraken van Haarsteeg zijn 2e gele kaart en moet het veld verlaten. De hiervoor gegeven vrije trap wordt door Thomas Jan van Raaij tegen de paal gekopt. Haarsteeg probeert alles om de voorsprong te behouden en wisselt in de 70e minuut Leroy Pennings voor Jasper de Vaan die ook meteen een gele kaart krijgt bij zijn eerste overtreding. Schijndel/DeWit blijft alles proberen om de aansluiting tot stand te brengen en even later krijgen zowel Thomas Jan van Raaij van de thuisclub en Roel van Korven van Haarsteeg allebei een gele kaart. In de 77e minuut krijgt ook Sharam Heshmatollah nog een gele kaart en wordt Jirre Kreemer vervangen door Vincent van Rozendaal en bij Haarsteeg Jasper de Vaan voor Gijs Kool. Schijndel/DeWit blijft het spel beheersen en zet alles op alles voor een beter resultaat en in de 85e minuut bereikt een voorzet van Vincent van Rozendaal Martijn van Grinsven die eindelijk de 1-1 kan laten aantekenen. Bjorn van den Wildenberg van Haarsteeg krijgt nog de zoveelste gele kaart en wat de thuisclub ook probeert  de overwinning zit er niet meer in. Jammer van de eerste helft anders had het resultaat anders kunnen zijn.

Zondag de uitwedstrijd naar Nieuwkuijk die beslissend kan zijn voor het wel/niet spelen van de nacompetitie.