Boottocht naar het Maximakanaal

In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers organiseert UITpunt & Toerisme Veghel nog een boottocht vanuit de haven van Veghel naar het Maximakanaal, en wel op zondag 10 juni 2018.

Het Maximakanaal is een nieuw kanaal wat begin 2015 geopend is door Koningin Maxima. Dit kanaal is 7 kilometer lang, ligt parallel aan de A2, en zorgt voor de ontsluiting van het binnenvaartverkeer naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het kanaal heeft 2 sluizen en zorgt ervoor dat schepen van het type klasse IV Veghel kunnen bereiken om de economie naar Zuid-Nederland een extra stimulans te geven.
Op onze tocht varen we via de Zuid Willemsvaart richting het Maximakanaal. U maakt het schutten door 2 sluizen mee en onderweg komt u alles te weten over de werking van sluizen en stuwen, de diversiteit van de schepen, en uiteraard uitleg over de bouw en uitvoering van het kanaal. We varen het hele kanaal tot de Maas bij Empel op en af.

Programma

U wordt om 9.45 uur aan boord ontvangen van de rondvaartboot ‘Zoete Lieve Gerrit’, met koffie of thee en cake. Onderweg kunt u genieten van het fantastische uitzicht dat de boot u biedt dankzij de grote ramen. Bij mooi weer heeft u de mogelijkheid om buiten op het dek te zitten. In Den Dungen meert de boot aan, en krijgt u een heerlijke lunch aangeboden bij Eeterij De Dungense Brug. Een uurtje later wordt u weer op de boot verwacht en zal de tocht naar het Maximakanaal hervat worden. Rond 17.00 uur zal de boot terug zijn in de haven van Veghel.

Kosten

De kosten voor deze dagtocht bedragen € 37,50 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en cake, een lunch bij Eeterij De Dungense Brug, en 2 consumptiebonnen. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een aangepast tarief van € 27,50 per kind. Helaas is het schip niet rolstoeltoegankelijk en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het UITpunt of online via www.uitpuntveghel.nl

Zoete Lieve Gerrit, Uitpunt
Foto: Uitpunt Veghel
Tip de redactie!