Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT weet thuis niet te winnen

Logo_RKSV_Schijndel

Wat vorige week Schijndel/DE WIT lukte bij V.V. Handel, in de laatste minuut scoren, lukte FC Schadewijk vandaag op het Zuideinderpark waardoor Schijndel/DE WIT met 1-2 verloor. Op basis van de eerste helft zou de eindstand te billijken zijn. Echter Schijndel/DE WIT kwam in het tweede bedrijf sterk terug en wist FC Schadewijk bijna louter alleen tot verdedigen te dwingen. Maar na 95 minuten bleek dit dus niet genoeg om de drie punten te pakken.

In de 1e helft kon Schijndel/DE WIT aan FC Schadewijk niet de gewenste wil opleggen. Slordig spel, o.a. in de balaanname en in de passing, bracht FC Schadewijk met regelmaat in de gelegenheid om het doel van Dennis Schoenmaker te vinden. Tot de 13e minuut leek Schijndel/DE WIT hier nog goed mee weg te komen. Uitverdedigen ‘door het midden’ leidde tot balverlies waarop Benjamin Duah in vrijstaande positie kwam. En met deze ruimte wist hij wel raad. Zijn schot ging onhoudbaar tegen de touwen: 0-1. In de fase daarna golfde het spel op en neer. Afstandsschoten, van o.a. Brent Blummel, maakten te weinig indruk op de FC Schadewijk verdediging. Serieus werd het pas in de 32e minuut toen Marc Onwezen zich uitstekend vrij speelde waarna Tijn Niemeyer alleen door kon gaan op de keeper. Een uitstekende redding met de voet van de FC Schadewijk-keeper volgde, waarna slechts een corner resteerde voor Schijndel/DE WIT. Schijndel/DE WIT leek zich hierna enigszins te herstellen. De corners die werden afgedwongen leverden echter te weinig gevaar op. In de omschakeling die op een van deze momenten volgde, kwam FC Schadewijk kort voor rust bijna op 0-2. Gelukkig voor de geel-blauwen sprong de bal via de onderkant van de lat het veld in.

Na de rust bleef Luuk van den Brand achter in het kleedlokaal; hij werd vervangen door Max Neppelenbroek, waardoor Tim Kastelijn doorschoof naar het middenveld. Aanvankelijk had deze omzetting nog weinig effect. In de 50e minuut moest Dennis Schoenmaker reddend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Hiermee had FC Schadewijk zijn kruit verspeeld. Vanaf dat moment was het Schijndel/DE WIT dat domineerde. In tegenstelling tot de 1e helft was het spel van Schijndel/DE WIT beter verzorgd, waardoor men veelvuldig de aanval kon opzoeken. FC Schadewijk moest hierdoor zo nu en dan aan de noodrem trekken. Uit een van de vrije trappen wist Tim Kastelijn in de 74e minuut de bal panklaar op het hoofd van Thomas-Jan van Raaij te leggen, waarop de FC Schadewijk-keeper geen antwoord had: 1-1. Schijndel/DE WIT putte hieruit de nodige moed en het gevoel dat er meer in zat in deze fase van de wedstrijd was dan ook meer dan terecht.

Helaas trok Schijndel/DE WIT toch aan het kortste eind. Ondanks wissels om de druk verder op te voeren, Mac Onwezen werd vervangen door Ivo Branten en Tjeerd Pijnenburg door Thomas Kastelijn, was het in de 92e minuut FC Schadewijk dat uit een vrije trap de 1-2 aantekende. Ook een fel geappelleerde handsbal in het 16-meter gebied van de ploeg uit Oss in de 94e minuut, kon hier geen verandering in brengen. Met het niveau van de 2e helft kan Schijndel/DE WIT zondag a.s. met een gerust hard afreizen naar Boekel, waar het aantreedt tegen het plaatselijke Boekel Sport.