Cursisten worden nu ook digitaal vaardiger

logo welzijn de meijerij, WdM 1

Welzijn De Meierij heeft drie cursusgroepen voor mensen die beter willen lezen en schrijven. Twee in Schijndel op maandagmiddag en donderdagavond bij Welzijn De Meierij in het Spectrum en een in Sint-Oedenrode op donderdagavond in basisschool De Springplank.

Ook bij deze cursussen is het op dit moment niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten. De docenten geven nu online les aan degenen waarbij dat lukt. Zo blijven de cursisten met taal bezig en houden ze contact met elkaar. Voor degenen die niet zo digitaal vaardig zijn, blijft gewone briefpost met opdrachten een uitkomst. De docent bespreekt de opdrachten later via de telefoon.

Afgelopen donderdag ging het lesgeven alweer wat beter dan de vorige week. De deelnemers vergroten onverwacht hun digitale vaardigheden op deze manier, al is het wat stoeien met het programma. Maar dat is niet erg want daar heeft iedereen last van op het moment.

In Schijndel werd er gewerkt met werkwoorden; de voltooide tijd en www.oefenen.nl. In Sint-Oedenrode werd er samen gelezen en een dictee gemaakt. De cursisten gaven aan dat ze het heel fijn vinden maar wel wat spannend om les te krijgen via de computer.

Tip: Via de website www.oefenen.nl kan iedereen gratis zelf oefenen met taal, rekenen en internet.

Mocht je na deze crisis ook willen aansluiten bij de cursusgroep Beter lezen en Schrijven , kun je contact opnemen met Welzijn De Meierij: bereikbaar via 073-5441400 (elke dag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur) of  info@welzijndemeierij.nl

Foto 1: Cursisten die niet zo digitaal vaardig zijn, krijgen de opdrachten gewoon opgestuurd.

Foto 2: Docente Franka Voortwist geeft uitleg in haar online les.

Tip de redactie!