Wedstrijdverslag: Schijndel/De Wit ronde verder in de beker

Logo_RKSV_Schijndel

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd heeft een op vier plaatsen gewijzigd Schijndel/DE WIT donderdag jl. een puike prestatie geleverd door Gemert 2, de nummer 1 van de reserve hoofdklasse, met goed voetbal te verslaan. Hierdoor is Schijndel/DE WIT een ronde verder in het KNVB-bekertoernooi.

Op deze avond liet Schijndel/DE WIT zien dat het tegen een voetballende ploeg  beter tot zijn recht komt. Zeker in de eerste helft wist Schijndel/DE WIT met mooie combinaties en goed uitgespeelde aanvallen Gemert 2 haar wil op te leggen. Met name Tommie van Schijndel was aan de rechterkant goed op dreef. Schoten van hem, maar ook van Brent Blummel en Max Neppelenbroek, mistte precisie of eindigde in de handen van de keeper. Gemert 2 stelde hier weinig tegenover en wist via kleine overtredingen de aanvallen van Schijndel/DE WIT  te ontregelen. Zo ook in de 22e minuut. De door Brent Blummel direct genomen vrije trap eindigde met een prachtige curve onhoudbaar in de linkerhoek: 1-0. Voor Gemert 2 het startsein om meer ‘naar voren te voetballen’, wat resulteerde in een aantal corners. De Schijndel-verdediging, inclusief keeper Dennis Schoenmaker, loste dit prima op. In de extratijd van de eerste helft leek Schijndel/DE WIT haar voorsprong uit te breiden. Via een mooi opgezette aanval over meerdere schijven, wist Kai de Visser het doel van Gemert helaas niet te vinden.

Na de rust kregen de talrijke toeschouwers opnieuw een sterk Schijndel/DE WIT te zien. Waren het in de eerste 45 minuten nog kleine overtredingen van Gemert-zijde, in het tweede bedrijf werden zwaardere middelen ingezet om de geel-blauwen af te stoppen. Overtredingen op Brent Blummel en de uitstekend spelende Tijn Niemeyer werden nog met geel bestraft. Echter in de 68e minuut pakte een Gemert-speler voor de tweede keer geel.  Ondanks diverse pogingen, zoals van de voor Dani van Wijk ingevallen  Marc Onwezen, kon de overtal-situatie niet door Schijndel/DE WIT benut worden. Een overtal-situatie die in de 93e minuut nog groter werd doordat een forse charge op een Schijndel-speler voor de scheidsrechter aanleiding was om een tweede speler van Gemert 2, in dit geval met direct rood, uit het veld te sturen.

Schijndel/DE WIT bekert dus verder. Naast dit succes biedt het goede spel veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Trainer Henry van Alebeek kan hierbij putten uit een brede selectie, zoals de zeer verdienstelijk spelende Dani van Wijk, Tijn Niemyer en Jirre Kreemer bewezen.

Op zondag 18 november a.s. hervat Schijndel/DE WIT  de competitie met een uitwedstrijd tegen Volkel.