Maandag 14 september kwamen op initiatief van de dorps/wijkraden van Schijndel alle (collecterende) Goede Doelen bijeen voor een informatieve bijeenkomst in De Nachtegaal.  Vanuit de Goede Doelen leefde al langer het idee om meer te gaan samenwerken, zoals dat ook al enkele jaren in Veghel en Sint-Oedenrode gebeurt. Het wordt immers steeds moeilijker om collectanten te vinden. Daarnaast komen  er bijna wekelijks collectanten aan de deur en daar zitten de Schijndelse inwoners ook niet altijd op te wachten.

Susan Scheepers, landelijk adviseur van Collecteren.nl, vertelde over haar organisatie en wat het betekent om een Goede Doelen Week te starten. Het heeft veel voordelen maar er zijn ook nadelen. Alle aanwezigen kregen de gelegenheid om uitgebreid vragen te stellen.

Daarna vertelde Ad de Gouw, secretaris van de stichting Goede Doelen Week Sint Oedenrode, hoe de organisatie daar is opgezet. Tevens verhaalde hij uitgebreid over zijn ervaringen gedurende de afgelopen 3 jaar. Heel bijzonder was dat in 2019 de opbrengst bijna het dubbele was van 2018 toen alle Goede Doelen nog zelfstandig collecteerden. Bovendien bleef het afzeggen van collectanten beperkt en was de dekkingsgraad over heel Sint-Oedenrode aanmerkelijk beter. En de telavonden waren druk maar vooral gezellig.  Dit jaar dreigde alles in duigen te vallen door de Corona-uitbraak. Daarom is de Rooise stichting eenmalig overgegaan op een digitale collectie. Hoewel dat minder opleverde  biedt het wel mogelijkheden voor de toekomst. Want wat blijkt: de opbrengst in Sint-Oedenrode dit jaar was zowat gelijk aan wat de individuele Goede Doelen organisaties ophaalden vóór de start van de Goede Doelen Week.

De volgende goede doelen waren aanwezig tijdens de bijeenkomst in de Nachtegaal: Alzheimerfonds, Brandwondenstichting, Diabetesfonds, Epilepsiefonds, Gehandicapt Kind, Handicap.NL, Hartstichting, Hersenstichting, Jantje Beton, Kankerfonds, Longfonds, MS fonds, Nierstichting, Reumafonds, Rode Kruis en de Zonnebloem.

Goede doelen week, Collecte
Foto: Goede doelen week
Tip de redactie!