Concurrentiestrijd in Schijndelse horeca VtegenT

Thomas de Groot, uitbater van café de Sok in Schijndel, denkt dat hij het allemaal wel goed voor elkaar heeft. Zijn café is sinds de oprichting altijd erg in trek geweest. Zelf zegt hij dat het komt door de formule die hij toepast: veel beleving creëren, veel afwisselende evenementen organiseren en vooral vaak ludieke momenten laten ontstaan waar zijn bezoekers van op kijken en ook niet snel meer zullen vergeten. Maar daar zijn de meningen over verdeeld…

Vincent Santos vs. Thomas de Groot

Tijdens een bezoek aan het terras bij één van zijn Schijndelse collega’s, ontstond er een discussie die steeds feller werd. Volgens Vincent Santos, een Bosschenaar die opgegroeid is in Schijndel, zou Thomas vooral veel geluk hebben gehad in zijn looptijd als café-eigenaar. Er zijn bijvoorbeeld minder kroegen dan vijf jaar geleden, waardoor de jeugd bijna geen keuze meer heeft om ergens anders op stap te gaan en de helft van de bezoekers zouden uit zijn eigen kenniskring komen. Nadat er talloze onderbouwingen, beschuldigingen en weerwoorden over tafel waren gegooid, kwam daar dat ene zinnetje van Vincent: “Geef mij maar een willekeurige tent en ik zal laten zien dat ik het beter kan.”

Zo gezegd, zo gedaan; de sleutel van Visite, een ander horecapand in Schijndel waar Thomas mede-eigenaar van is, wisselde die avond van sleutelbos. Daarmee is Thomas de strijd met Vincent aangegaan, ondanks dat ze nu direct met elkaar zullen concurreren om dezelfde doelgroep.

Punt per meter

Ook Glenn van den Hurk (horeca collega en vriend van beide) ontging de hele ruzie niet. Hij mengde zich dan ook snel tussen de heren om te zorgen dat de gemoederen gesust werden, maar dat er heuse ‘regels’ vastgelegd werden. Glenn is namelijk overtuigd dat beide cafés evengoed zouden kunnen draaien, dus zijn er verschillende elementen bedacht waar een puntentelling aan vast zal hangen. Hierbij gaat het niet om het aantal bezoekers, die aantallen zijn namelijk beperkt door de Corona richtlijnen. Het zal gaan om de toewijding van de bezoekers. Glenn, zal als onpartijdige arbitrage dienen en zich onafhankelijk opstellen als ‘scheidsrechter’. Waar de zaken precies punten mee gaan verdienen, wordt bekend gemaakt via de social media kanalen van café de Sok en Visite. Ook zullen deze regels te vinden zijn op de website www.vtegent.nl waar bovendien een tussenstand bijgehouden wordt.

Naakt over de markt

De uitdaging is direct van start gegaan en duurt tot september. De verliezer zal zoals is afgesproken met een ‘Walk of Shame’ op de eerste zaterdag van september om 12:00u, tijdens de Schijndelse weekmarkt, naakt van ‘zijn’ café naar de andere moeten rennen om daar de ‘winners belt’ te overhandigen.

Direct van start

Vincent Santos heeft de handen direct uit de mouwen gestoken en heeft van de voorbar bij Visite een heuse feestkroeg gemaakt met alle denkbare toeters en bellen . De strijd is los gebarsten op vrijdag 10 juli! Wie zal deze ludieke strijd winnen? volg het op www.vtegent.nl
Tip de redactie!