Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT niet bij de les

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Het is Schijndel/DE WIT niet gelukt om een ongeslagen reeks van drie wedstrijden voort te zetten. V.V. BMC wist tot twee keer toe fouten in de normaal gesproken solide Schijndel/DE WIT-defensie af te straffen. Eindstand: 2-0.

Voor de derde keer dit seizoen toog Schijndel/DE WIT naar de gemeente Sint-Michielsgestel. Dit maal naar Berlicum waar op het kunstgrasveld het vaandelteam van Berlicum Middelrode Combinatie de tegenstander was. BMC bivakkeert al enige tijd met vijf punten uit 10 wedstrijden en een doelgemiddelde van -24 in de onderste regionen van de standenlijst. En toch kan het dan gebeuren dat je als bezoeker een collectieve off day hebt en cadeautjes uitdeelt alsof het geen 8 maar 5 december is. Binnen 30 seconden na het beginsignaal keek Schijndel/DE WIT tegen een achterstand aan. Een fout in de defensie werd meteen afgestraft. Zonder Tijn Niemeyer, Brent Blummel en Sharam Heshmatollah was Schijndel/DE WIT duidelijk zichzelf niet en liep dus al snel achter de feiten aan. En deze domper leek een mokerslag te zijn die de hele wedstrijd nagalmde. In de 3e minuut kreeg BMC opnieuw een kans , maar gelukkig ging een kopbal voorlangs. Voor Schijndel/DE WIT het signaal om zich enigszins te herpakken. Kopballen van de vrij staande Martijn van Grinsven in de 7e minuut en Tjeerd Pijnenburg in de 20e minuut verdwenen aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Het was echter BMC dat in de 22e minuut opnieuw kon profiteren van een misverstand in de Schijndel/DE WIT-verdediging: 2-0. In de rest van de 1e helft kon Schijndel/DE WIT wel een veldoverwicht creëren, met tot twee keer toe een corner tot gevolg, maar verder dan dat kwam het team niet in het eerste bedrijf.

BMC-SchijndelDeWit

Na de pauze bleef Ivo Branten achter in het kleedlokaal. Hij werd vervangen door Björn Blummel. Schijndel/DE WIT toonde daarmee zijn aanvallende intenties om de achterstand om te buigen. In de 59e kon Martijn van Grinsven bijna profiteren van een foutje in de BMC-gelederen en in de 67e minuut belandde tot twee keer toe de bal op de lat. Doordat Schijndel/DE WIT meer op de aanval ging spelen, kreeg BMC de gewenste ruimte. Een attent keeper Dennis Schoenmaker kon voor de geel-blauwe formatie gelukkig erger voorkomen.

In de 83e minuut kwam BMC met tien man te staan omdat de rechtsback na twee keer geel voortijdig het kleedlokaal mocht opzoeken. Van deze man-meer-situatie wist Schijndel/DE WIT echter niet te profiteren en kon geen verandering meer brengen in de eindstand die dus al met de rust was bereikt.

Schijndel/DE WIT liep deze zondag tegen zijn vierde competitie nederlaag aan. Wil het team van trainer Henry van Alebeek meedoen in het linker rijtje dan zal zondag a.s. tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Helmondia, uit een ander vaatje getapt moeten worden. Maar zoals bij elke wedstrijd is ook dan de beginstand 0-0 en kan de jonge equipe tonen wel degelijk bij de les te kunnen zijn.