Moonlight, Oscarwinnaar 2017, in het City Theater

Filmclub Schijndel

Filmclub Schijndel vertoont op dinsdag 6 juni de met drie Oscars bekroonde film Moonlight,  waaronder die voor de beste film van 2017.

Moonlight vertelt het hartverscheurende verhaal van een zwarte jongen, Chiron, die opgroeit tot volwassen man in een omgeving waar het gevaar overal op de loer ligt. Chiron moet al op jonge leeftijd zijn weg zien te vinden in het leven, zonder vader en met een aan drugs verslaafde moeder.  De film volgt drie periodes uit het leven van Chiron waarin hij worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De film is gebaseerd op Tarell Alvin McCraney’s theaterstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ en op de eigen ervaringen van regisseur Barry Jenkins. Hij vertelt met diepgaand begrip van de pijn en uitdagingen die het opgroeien in een arme zwarte wijk in Miami met zich meebrengt.

Met deze bijzondere film sluit Filmclub Schijndel het filmseizoen voor de zomer af.

Op vrijdag 25 augustus start men met de eerste van de twee gratis openlucht filmvertoning OPEN DOEK 2017 bij ’t Spectrum.

Moonlight is te zien op 6 juni, 20.30 uur in het City Theater. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen 7,50 euro.

 
Tip de redactie!