Wedstrijdverslag: Schijndel/De Wit herstelt zich in de 2e helft

Logo_RKSV_Schijndel

Met een ruststand van 0-1 voor FC Schadewijk uit Oss, werd een eerste helft afgesloten waarin Schijndel/DE WIT de tegenstander het te gemakkelijk maakte. Gelukkig herstelde Schijndel/DE WIT zich enigszins in het tweede bedrijf met een tegentreffer, waarmee we mogen spreken van één gewonnen punt.

Schijndel/DE WIT wist in de eerste 45 minuten haar niveau niet te halen. Met slordig spel, veel balverlies en veelal spelend met ‘de lange bal’, werd FC Schadewijk in de gelegenheid gesteld het beste van het spel te hebben. Mede hierdoor konden de snelle aanvallers van FC Schadewijk met regelmaat in stelling worden gebracht, wat resulteerde in diverse goede mogelijkheden. Goed optreden van keeper Timo de Louwere, buitenspelsituaties of het slordig omspringen met de geboden kansen, voorkwamen dat Schijndel/DE WIT vroegtijdig op achterstand kwam. Schijndel/DE WIT kon daar slechts een paar mogelijkheden tegenover zetten. De grootste kans was voor Jordy van Kasteren die vrij staand voor de goal in de handen van de keeper schoot. In de 43e minuut wist Schijndel/DE WIT niet aan een tegentreffer te ontkomen. Nadat de spits van FC Schadewijk, Benjamin Duah, al een paar keer aan zijn directe tegenstanders had weten te ontkomen, passeerde hij weg lopend  uit de rug van Thomas-Jan van Raaij, met een mooi schot doelman Timo de Louwere.

Direct na de hervatting was het opnieuw FC Schadewijk dat het dichtst bij een treffer was. Gelukkig voor Schijndel/DE WIT ging de inzet tegen de lat. Met de komst van Tijn Niemeyer in de 63e minuut voor Tjeerd Pijnenburg, probeerde trainer Henry van Alebeek nieuwe energie in het team te brengen. En dit leek te lukken. FC Schadewijk zakte in het midden van de tweede helft steeds verder in en sommige spelers kreeg last van krampverschijnselen.  Mede hierdoor creëerde Schijndel/DE WIT meer en meer  een veldoverwicht. In de 76e minuut werd dit beloond met een doelpunt van Brent Blummel. Na goed  doorgaan van Tijn Niemeyer aan de linkerkant, lanceerde hij Brent die met een bekeken schot via de binnenkant van de paal mooi afrondde: 1-1. Even later werd Marc Onwezen gewisseld voor Björn Blummel en kwam Luuk van den Brand voor Jordy van Kasteren in het veld. Met de nodige inzet en strijdlust werd geprobeerd de overwinning te forceren, maar helaas lukte dat niet meer.

Schijndel/DE WIT kon na afloop met enige opluchting blij zijn dat één punt kon worden overgehouden aan deze wedstrijd. Met 9 punten uit 7 wedstrijden is Schijndel/DE WIT met een 8e positie op de ranglijst een goede middenmoter.

Op zondag 11 november a.s. is Schijndel/DE WIT vrij, nadat het donderdag a.s. voor de beker heeft gevoetbald tegen Gemert 2. Aanvang 19.30 uur op het Zuideinderpark.