Wedstrijdverslag Zephyr dames 1 – Tremeg

Afgelopen vrijdag hebben de dames van handbalvereniging Zephyr het opgenomen tegen de dames van Tremeg uit Gemert. Ondanks dat de dames van Tremeg conditioneel gezien een stuk sterker waren, was het voor de dames van Zephyr niet moeilijk om op gang te komen. Zo stonden ze in het begin van de eerste helft met 2-0 voor op Tremeg. Daarna werd er een goal gemaakt door een afstandsschot van Tremeg. Zephyr had hierdoor weer drive gekregen en Yvonne van der Burgt slaagde erin om daarna 2 achtereenvolgende goals te maken. Tremeg liet niet over zich heen lopen en ging sneller te werk. Ze maakte nog 3 goals door middel van een break-out wat Zephyr een beetje overviel. Alisha de Wit scoorde een mooie treffer in de kruising vanuit de hoek en zo gingen ze de rust in met een stand van 5-7. In de tweede helft hadden de dames van Zephyr wat moed gekregen en zorgde ze ervoor dat de hoeken uit gedekt bleven, zodat deze geen bal zouden krijgen. Zo ging het de eerste paar minuten goed en kreeg Zephyr er weer twee goals bij, door Melania Moraru en Yvonne van der Burgt. Helaas was het hoogtepunt maar een paar minuten want Tremeg kwam al snel terug met drie achtereenvolgende goals, waarvan twee een break-out. Daarna liep het een tijdje gelijk op en heeft Zephyrs topscoorster van vandaag, Esther van Eggelen, 4 goals weten te maken, waardoor het gelijkspel werd met 13-13. Helaas konden de dames van Zephyr het toen niet meer bij houden waardoor Tremeg uit liep naar een voorsprong van 15-19. In de laatste seconden van de wedstrijd heeft Sonja van Hamond nog een mooie goal weten te maken vanaf de middenlijn met het uitnemen van de bal. Zephyr heeft deze wedstrijd afgegeven, maar kijken met een glimlach terug op het spel.