Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT haalt verdienstelijke overwinning in Handel

Logo_RKSV_Schijndel

Na de overwinning van vorige week tegen Nooit Gedacht moest RKSV Schijndel/De Wit in het 4e duel spelen in het regenachtige Handel. De consul had het veld in de ochtend goedgekeurd, maar de aanhoudende regen en slechte weersvoorspellingen gaf onzekerheid over het doorgaan van de wedstrijd. Er werd uiteindelijk om 14.30 afgetrapt.

Schijndel/DE WIT zette vanaf de aftrap gelijk druk op VV Handel. In de 2e minuut kwam VV Handel gevaarlijk voor het Doel van Dennis Schoenmaker, die een inzet van VV Handel rakelings over zag gaan. In de 4e minuut een mooie aanval van Schijndel/DE WIT waarbij Tim Kastelijn een pass gaf aan Marc Onwezen die meteen een visitekaartje afgaf. Het was duidelijk dat Schijndel/DE WIT de eerste minuten meteen voor druk zorgde. Al in de 5e minuut een mooie aanval over links waarbij Brent Blummel met een boogbal net naast schoot. Daarna een aanval door het centrum waarbij Martijn v Grinsven in de 8e minuut de keeper van VV Handel aan het werk zette.

In de 10e minuut nam Brent Blummel een corner, waarbij Tjeerd Pijnenburg in de doelmond de rebound op dwarsligger plaatste. De toon was gezet en Schijndel/ DE WIT verdiende in deze periode al een voorsprong. In de 15e minuut kon VV Handel via een snelle tegenaanval de bal rakelings over het doel schieten. In de 16e minuut een mooie aanval over de linkerflank via Tijn Niemeyer en Bart de Wit, waarbij een hoekschop werd verdiend. Brent Blummel gaf de voorzet, waarbij Marc Onwezen bij de 2e paal de bal uiterst precies kruislings in het zij-netje legde. 0-1 was op dat moment verdiend. Schijndel/De Wit had de wedstrijd in deze fase volledig onder controle. De achterste linie van Schijndel/ DE WIT stond als een huis. Er werd goed gecombineerd en ver van de goal verdedigd. In de 31e minuut kwam er een aanval van VV Handel door het centrum, waarbij er appèl was voor een handsbal van VV Handel die doorspeelden en met een klutsbal voor het doel van dichtbij de 1-1 op het scorebord zette. V

V Handel kreeg na de gelijkmaker meer grip op de wedstrijd en ging weer geloven in een resultaat. In de 40e minuut gaf Thomas-Jan v Raaij een mooie bal op Bart de Wit die doorliep en werd gevloerd net buiten het 16 meter gebied. De vrije trap van Brent Blummel leverde niets op. In de 44e minuut een mooie aanval van VV Handel met een mooi schot net over de deklat. In de 46e minuut kroop Schijndel/ DE WIT door het oog van de naald. Na een mooie actie van VV Handel kwam de bal gevaarlijk voor het doel waarbij Dennis Schoenmaker het doelpunt voorkwam schoon met een fantastische redding.

Ongewijzigd begonnen beide teams aan het 2e bedrijf. VV Handel ging met aanvallende impulsen het 2e deel van de wedstrijd in. Al in de 47e minuut redde Bart de Wit met een uiterste inspanning haalde hij de bal weg van de doellijn en voorkwam zo dat Handel scoorde uit een eigenlijk niet te missen kans voor VV Handel. Hij redde hiermee de wedstrijd voor Schijndel/ DE WIT. In de 49e minuut plaatste VV Handel de bal op de staander, waarbij Dennis Schoenmaker aan de grond stond genageld. In de 56e minuut een mooi schot van Handel recht in de handen van de keeper Dennis Schoenmaker.

Schijndel/ DE WIT stond in deze fase van de wedstrijd met de rug tegen de muur. Alle 2e ballen waren voor VV Handel. In de 57e minuut kwam er een mooie diepe bal via Tjeerd Pijnenburg naar Tijn Niemeyer die de laatste man passeerde en de bal net over de dwarsligger lepelde. Hierna nam VV Handel het heft weer in handen en moesten de geelblauwen met man en macht verdedigen. Schijndel/ DE WIT ging de laatste 10 minuten toch nog voor een slotoffensief. Ivo Branten kwam in de 80e minuut in het veld in de plaats van Marc Onwezen. Ook Martijn van Grinsven werd gewisseld, in zijn plaats kwam Bjorn Blummel. 2 nieuwe krachten die nog vol energie zaten. In de 88e minuut werd ook Tjeerd Pijnenburg nog vervangen door Max Neppelenbroek. De scheidsrechter had nog een paar minuten op zijn klok. In de 93e minuut nog een laatste krachtinspanning waarbij Bjorn Blummel de bal bij Ivo Branten in de voeten gaf die een mooie voorzet vanaf de linkerflank naar Brent Blummel speelde, die keurig met een geplaatst schot de 1-2 op het scorebord aantekende en daarmee de winst veilig stelde, waarna de laatste speelminuut professioneel werd uitgespeeld. Hiermee was de 2e overwinning was een feit.