logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Het steunpunt brengt hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom is men steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

VVV op zoek naar vrijwilligers die van alle markten thuis zijn

VVV staat voor het bevorderen van toerisme, recreatie en vrijetijdsbesteding. Het VVV is op zoek naar vrijwilligers om hier vorm aan te geven. Werkzaamheden zijn: Het helpen en informeren van de klanten, verkoop van winkelartikelen en het bedienen van de kassa. Wat is er leuker om je trots op Meierijstad te delen met de gasten die hier een poosje verblijven.

Om goed te kunnen informeren moet kennis over Meierijstad op peil worden gehouden. Hiervoor maken de vrijwilligers van het VVV leerzame en gezellige uitstapjes zodat zij in de praktijk uittesten wat ze aan de mensen meegeven aan informatie. Het VVV is op zoek naar iemand die, vanaf 1 april, één of twee dagdelen in de week beschikbaar is. Je werkt altijd samen met een collega. De werktijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 13.00 en van 13.00 – 16.00 uur.

(vacaturenummer 21455)

Vacature Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling wordt ingeschakeld wanneer buren een zodanig conflict hebben dat ze het zelf niet meer kunnen oplossen. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, overlast door kinderen of over erfafscheidingen.

Als vrijwillige buurtbemiddelaar ga je met de buren in gesprek en begeleid je hen in de zoektocht naar een oplossing. Wanneer bewoners met behulp van buurtbemiddeling het conflict met elkaar bijleggen, dan geeft dit bijzonder veel voldoening. De bemiddelaars, die dit werk vrijblijvend en belangeloos doen, noemen hun werk inspirerend, boeiend en zeer leerzaam.

Hiervoor zijn de volgende competenties van belang: goed kunnen luisteren, interesse in anderen, communicatief vermogen, empathisch vermogen, inzichtelijk vermogen wat zorgt dat je snel tot de kern van een conflict komt, respecteert mensen en hun leefwijzen/cultuur. Buurtbemiddeling biedt de vrijwilliger:

* Driedaagse training tot buurtbemiddelaar door een professionele trainer
* ondersteuning van een ervaren team bemiddelaars
* interne begeleiding vanuit Buurtbemiddeling Meierijstad
* terugkomdagen/intervisie met collega-bemiddelaars

De buurtbemiddelaars zijn (naar keuze) werkzaam in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en de omliggende kernen. We zijn op dit moment opzoek naar vrijwilligers die ook in Sint-Oedenrode willen bemiddelen.

(vacaturenummer 22848)

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Voor meerinformatie kunt u ook kijken op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk (www.welzijndemeierij.nl) waar u meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.
Steunpunt Vrijwilligerswerk

Tip de redactie!