Wedstrijdverslag Schijndel/De Wit: Schijndel/DE WIT en Avanti’31 houden elkaar in evenwicht

Logo_RKSV_Schijndel

Na afloop van derby Schijndel/DE WIT-Avanti’31 waren de meeste bezoekers eensgezind. De 1-1, werd gezien als een terechte uitslag van een spannende wedstrijd, waarbij tot de laatste minuut een van de partijen de volle winst had kunnen pakken.

Nadat de rookwolken van het vele vuurwerk waren opgetrokken kon iets na 14.00 uur afgetrapt worden voor de derde wedstrijd tussen Schijndel/DE WIT en Avanti’31 in dit kalenderjaar. Beide eerdere wedstrijden wist Avanti’31 als winnaar over de streep te trekken. In de aanloop naar deze wedstrijd wist zowel Schijndel/DE WIT als Avanti’31 de midweekse bekerwedstrijd te winnen. Daarmee herstelde Avanti’31 zich van twee achtereenvolgende competitienederlagen en Schijndel/DE WIT wist hiermee de opgaande lijn vast te houden.
Nadat in de eerste minuten van beide kanten aftastend werd gevoetbald, was het Schijndel/DE WIT dat in de eerste vijftien minuten de beste scoringskansen had. In de 6e minuut moest keeper Steff van Kaathoven redding brengen na een inzet van Brent Blummel. Amper twee minuten later belandde een schot van Kai de Visser, na goed voorbereidend werk van Tijn Niemeyer, op de buitenkant van de paal. Na nog een scoringskans van Brent Blummel, die zijn schot over het doel van Avanti’31 zag gaan, kregen de bezoekers hun eerste en enige mogelijkheid in het eerste bedrijf. Via Geert van Heeswijk kwam de bal bij Ali Hussein Said, maar zijn inzet kon gekeerd worden door de prima keepende Timo de Louwere. In de rest van de eerste helft zag het in groten getale opgekomen publiek een gelijk opgaande wedstrijd.
Na de pauze was het Schijndel/DE WIT dat als beste uit de startblokken kwam. Kansen voor Thomas-Jan van Raaij, via een kopbal, een direct genomen vrije trap van Jordy van Kasten die door Steff van Kaathoven ternauwernood tot corner kon worden verwerkt en een schot van Bart de Wit belandde in de handen van de Avanti-doelman. Vervolgens was het de beurt aan Avanti’31. En het was ook meteen raak. De Schijndel/DE WIT verdediging werd eenvoudig door de Avanti- voorwaartsen uitgespeeld, waardoor Avanti’31 in de 60e minuut de stand op 0-1 bracht. Schijndel/DE WIT moest zich even herpakken na deze tegenslag. Enigszins onverwachts en fortuinlijk kon Schijndel/DE WIT in de 69e minuut de gelijkmaker aantekenen. Een door doelman Steff van Kaathoven verkeerd beoordeelde vrije trap van Kai de Visser, belandde plots in het doel, waardoor de stand gelijk getrokken werd. Trainer Henri van Alebeek bracht vervolgens Tommie van Schijndel voor Martijn van Grinsven en Tjeerd Pijnenburg voor Stan Guns. Schijndel/DE WIT wilde hiermee met nog meer druk naar voren spelen. Maar met de bijna altijd aanspeelbare Geert van Heeswijk en de snelle Ali Hussein Said, was het voor de Schijndel/DE WIT verdedigers opletten geblazen.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd waren er nog een paar kleine kansen voor Schijndel/DE WIT en een uitstekende kans voor Geert van Heeswijk, die zijn inzet, na een te zachte terugspeelbal van Bart de Wit, gekeerd zag worden door Timo de Louwere.

De wedstijd Schijndel/DE WIT – Avanti’31 kreeg hiermee een uitslag waar de meesten vrede mee hadden. Zaterdag 15 december a.s. speelt Schijndel/ DE WIT de laatste competitiewedstrijd voordat de winterstop begint. In Helmond gaat men op bezoek bij V.V. MULO. Aanvang: 19.00 uur.