logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk, ondergebracht bij Welzijn de Meierij, bemiddelt en ondersteunt mensen die op een of andere manier iets willen doen voor anderen.  Dat kan van alles zijn, van bestuurlijke taken tot gaan wandelen met mensen die te vereenzamen, van vogelnestjes bijhouden tot koken voor mensen met een beperking. Deze keer vragen wij speciaal vrijwilligers voor een zorgcentrum.

 Waar gaat het om?

Mensen in een zorgcentrum zitten het grootste deel van hun tijd in hun kamer. Daarom organiseert het zorgcentrum activiteiten voor zijn bewoners. Daar hebben ze speciale begeleiders voor. Maar die zijn niet in staat om alle bewoners de volle aandacht te geven die ze nodig hebben of graag zouden willen. Daarom zou het zorgcentrum het fijn vinden om ondersteuning te krijgen van vrijwilligers die èn wat praktische zaken èn een stuk directe persoonlijke begeleiding kunnen verzorgen.

Om die reden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die dit op zich willen nemen. Het gaat dan vooral om het ophalen en terugbrengen van bewoners naar hun appartementen en het assisteren bij activiteiten. Die activiteiten zijn een spelmiddag op maandagmiddag van 13:45 uur tot 16:15 uur, een bewegingsprogramma op dinsdagochtend van 9:30 uur tot 12:00 uur en een bak-/proefactiviteit op vrijdagmiddag van 13:30 uur tot 16:30 uur. We gaan er vanuit dat u  als vrijwilliger het leuk vindt om zo’n activiteit te doen. En natuurlijk kunt u ook redelijk soepel met ouderen omgaan. Daarnaast werkt u netjes, zorgvuldig en voor zover nodig ook hygiënisch.

Wilt u meer informatie over deze of andere vacatures. Neem dan gerust contact met ons op via telefoon 073 – 5441400 of via e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl. U kunt natuurlijk ook de website raadplegen: www.welzijndemeierij.nl onder vrijwilligerwerk/vacaturebank.

Laverhof, St. Barbara
Tip de redactie!