Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT brengt de punten mee naar huis

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DE WIT wist zondag jl. sinds lange tijd weer een uitwedstrijd in de reguliere competitie te winnen. Een mooie opsteker met het oog op het zware programma dat nog voor de winterstop resteert.

Verscholen in de dorpskern van Wanroij trad Schijndel/DE WIT aan op sportpark De Kwik waar de plaatselijke W.V.V. Constantia haar thuisbasis heeft. Een vereniging  uit 1925, die met ruim 500 leden op een inwoneraantal van nog geen 3000, midden in de Wanroijse samenleving staat. De runner-up in de derde klasse  trad Schijndel/DE WIT met zeer veel gedrevenheid tegemoet. Dat hierbij soms de grens van het toelaatbare werd opgezocht, was aan de scheidsrechter om dit te bewaken. In de eerste 30 minuten resulteerde dit in drie gele kaarten voor de in ADO Den Haag gekleurde formatie na onbesuisde acties op verschillende Schijndel/DE WIT-spelers. De eerste dertig minuten had Schijndel/DE WIT het hierdoor moeilijk. Pogingen van Tijn Niemeyer, Mark Onwezen en Brent Blummel misten precisie of belandden in de handen van de Constantia-doelman. Aan de andere kant hield de Schijndel/DE WIT-verdediging  gemakkelijk stand, ondanks de diverse corners die Constantia kort voor de pauze wist af te dwingen.

Schijndel/DE WIT kwam meten in de tweede helft goed uit de startblokken. Waar charges  van Constantia-spelers in de eerste helft nog geen fysieke gevolgen hadden, was dit wel in de 47e minuut het geval. Max Neppelenbroek was hiervan het slachtoffer. Hij moest meteen vervangen worden door de van een blessure herstelde Sharam Heshmatollah. Schijndel/DE WIT liet zich hierdoor niet uit balans brengen en meer  en meer kwamen de voetballende kwaliteiten tot uitdrukking. En met succes. In de 51e minuut zag Brent Blummel zijn schot gepareerd door de doelman van Constantia, maar in de rebound wist Martijn van Grinsven de bal binnen te tikken. Schijndel/DE WIT kwam hierdoor in de positie dat Constantia ‘moest komen’. De hierdoor verkregen ruimte werd vervolgens goed benut. Mede door het betere spel en de individuele kwaliteiten bleef Schijndel/DE WIT uitzicht houden om de voorsprong verder uit te bouwen. En dat gebeurde in blessuretijd. In de 93e minuut slalomde Tijn Niemeyer door de Constantia-verdediging en stelde Kai de Visser in staat om de eindstand op 0-2 te brengen.

Schijndel/DE WIT kreeg op deze waterkoude middag waar men het meeste recht op had. Een goede basis voor de jonge ploeg om in 2018 de drie resterende competitiewedstrijden en de bekerwedstrijd met vertrouwen tegemoet te treden.