Onnodige verliespartij heren Zephyr tegen Oktopus

logo-zephyr-SchijndelHet herenteam van Zephyr trad zaterdagavond in Eindhoven aan tegen de studenten van Oktopus. Thuis werd deze tegenstander met ruime cijfers verslagen en de verwachting was dat vandaag weer gewonnen kon worden.

Maar Zephyr werd vanaf de eerste minuut volledig afgetroefd. De offensieve dekking van de tegenstander verraste de Schijndelnaren en ze wisten niet hoe ze kansen moesten creëren. Aan de andere kant stond de Schijndelse verdediging niet goed en Oktopus liep snel uit naar een 5-0 voorsprong. Alleen Anton van de Laar kon wat terug doen namens Zephyr in de openingsfase, maar Oktopus behield de ruime voorsprong: 8-3. De aanval van Zephyr werd iets beter, maar ze hadden gewoon geen antwoord op de harde afstandsschoten van de tegenpartij. Keeper Rob van den Oetelaar had ook weinig in te brengen en zo liep de stand op tot 11-5. Een iets betere fase brak aan en Zephyr kwam terug tot 11-9. Sjoerd Bouwmans en Hannes van de Ven zorgden nog voor een paar goals in de eerste helft, maar op slag van rust zette Oktopus de 18-14 stand op het bord.

zephyr - oktopus
(c) Zephyr
op de foto Jorge Carvalho

De tweede helft moest uiteraard beter, maar dat ging het niet. Pieter Smits en Bram van de Ven scoorden wel, maar de tegenstander vergrootte de marge naar 23-17. Dat Zephyr beter kon lieten ze pas zien in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het team rechtte de rug en ging sneller spelen. Jorge Carvalho en Hannes van de Ven rondde af vanaf de cirkel en break outs van Sjoerd Bouwmans werden afgerond. Zephyr kwam in de buurt, maar verprutste ook weer aanvallen door foute passes. De achterstand werd minimaal 26-25, maar Oktopus kon weer twee keer scoren. Zephyr zette in de slotfase alle zeilen bij, maar het was te laat. Ze kwamen niet dichter in de buurt dan 28-27. Een verdiende overwinning voor Oktopus, maar Zephyr had deze nederlaag helemaal aan zichzelf te danken.

Doelpunten: Hannes van de Ven (7),  Anton van de Laar (4), Sjoerd Bouwmans (4), Pieter Smits (4), Bram van de Ven (3), Jorge Carvalho (3), Dennis van der Eerden (2).