Tijdens de Venice Architecture Biennala op 25 mei jl. werd het nieuwe sculptuur onthuld van de wereldberoemde architect Daniel Liebeskind, o.a. bekend van de Freedom Tower, New York. Remon van Zoggel (34) heeft met zijn bedrijf Dutch Deco Finish een belangrijk element in dit sculptuur gemaakt. Het kunstwerk, dat de naam ‘Facing Gaia’ draagt, heeft een in het oog springend spiegelend convex centrum in zijn afgewerkte stalen constructie. DDF uit Schijndel is verantwoordelijk voor de oppervlaktebehandeling en de spiegelende afwerking van deze opvallende feature in dit sculptuur.

“Het spiegelende element bestaat uit 8 verschillende afzonderlijke delen. Die geprint zijn bij printbedrijf 10XL. In onze werkplaats hebben we deze panelen behandeld en van een laag vloeibaar metaal voorzien en deze behandeld tot een spiegelend oppervlak. De panelen zijn in Venetië in het kunstwerk gemonteerd. Ook waren we uitgenodigd bij de onthulling waar we blij ontvangen werden.”

Remon van Zoggel: “Bij Dutch Deco Finish onderscheiden we ons door geen uitdaging als te groot te zien. Klanten komen bij ons met unieke ideeën waar wij op maat gemaakte oplossingen voor bieden. Niets is te gek. Al jaren lang werken we hard waardoor we nu in meer en meer kringen naamsbekendheid krijgen. Zo zijn we al werkzaam voor amusementsparken, galerijen, designers, architecten, kunstenaars, e.a., maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Wij maken het onmogelijke mogelijk.”




Tip de redactie!