Wedstrijdverslag: ruime overwinning Avanti’31 tegen MULO

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 heeft zondagmiddag tegen MULO uit Helmond een ruime 6-2 overwinning geboekt. Deze overwinning betekent dat Avanti’31 de laatste zes competitiewedstrijden heeft gewonnen. Bij rust was de stand al 3-0. Geert van Heeswijk voegde 3 doelpunten toe aan zijn totaal van dit seizoen, Geert heeft er inmiddels 19 gescoord.

Avanti’31 kwam gelijk goed uit de startblokken, al na drie minuten viel de eerste treffer te noteren. Said Ali Hussein ging op snelheid langs zijn tegenstander, die niets anders wist te bedenken dan hem bij de schouder te pakken. Het gebeurde ruimschoots in het strafschopgebied dus de uitstekend fluitende scheidsrechter Brian Versteegh legde de bal op de stip. Geert van Heeswijk had er geen moeite mee. Na 20 minuten moest Adesh Chedi met een vervelende hamstring blessure naar de kant, hij werd vervangen door Jodi vd Burgt. Nadat Steff van Kaathoven in het Avanti-doel twee maal met de voet redding had gebracht werd het in de 26e minuut 2-0. Alejandro Navarro Keeris ging op links goed door naar de achterlijn en legde vervolgens de bal afgemeten op het hoofd van Koen van Engeland. Zijn kopbal was onhoudbaar voor doelman Bijsterveld. Nog geen twee minuten later was het 3-0 toen een prima aanval over veel schijven eindigde met een strak schot van Geert van Heeswijk vanaf 20 meter.

Na de rust kwam het dapper en sportief voetballende MULO in de 50e minuut terug tot 3-1 toen Jeremy Lammers vanuit een corner met een goede kopbal Steff van Kaathoven kansloos liet. Tien minuten later was het verschil weer drie doelpunten. Het was Geert van Heeswijk die een prima individuele actie afsloot met zijn 3e doelpunt. Opnieuw wist MULO wat terug te doen toen opnieuw Jeremy Lammers aarzelend optreden van de Avanti-verdediging afstrafte. Een paar minuten later had MULO de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen, de bal werd echter vanaf een meter voor de doellijn over het doel geschoten. Avanti’31 zette vervolgens nog even goed aan. Het was de net ingevallen Luc vd Hurk die in de 74e minuut Jodi vd Burgt in staat stelde de 5-2 te scoren. Een paar minuten later scoorde Luc zelf, na een mooie actie, de 6-2 en dat was ook de eindstand.

Avanti’31 heeft zichzelf met deze overwinning een goede dienst bewezen. De achterstand op nummer 2 van de competitie, Schijndel/DE WIT is nog maar vier punten, waarbij Avanti’31 nog twee wedstijden moet inhalen. De voorsprong op de nummer 4, Volkel, bedraagt nu vier punten waarbij Volkel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Komende zondag komt het Geffense Nooit Gedacht naar de Boschweg. Een traditioneel lastige wedstrijd tegen een meestal stugge tegenstander. De wedstrijd begint zoals dit seizoen gebruikelijk om 14.00 uur.