Wedstrijdverslag: Goed weekend voor Schijndel/DE WIT

Logo_RKSV_Schijndel

Met een verschil in gevoelstemperatuur van rond de 30 graden tussen de eerste wedstrijd tegen MULO op 15 december jl. en de thuiswedstrijd van zondag, wist Schijndel/DE WIT op de eerste warme lentedag van dit jaar opnieuw de volle buit te pakken. Met deze uitslag kan Schijndel/DE WIT met een goed gevoel de voorbereiding op het treffen tegen Avanti’31 ter hand nemen.

De beste fase van Schijndel/DE WIT was de eerste 25 minuten van de 2e helft. Hierin werd de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. In het eerste bedrijf zag het publiek een slordig en met weinig overtuiging voetballend Schijndel/DE WIT. Foute passes en verkeerde balaannames wisselden elkaar af, waardoor van goed spel nauwelijks iets terecht kwam. Ook MULO was onmachtig. De 105-jarige vereniging, dat vanaf het seizoen 2020-2021 met fusiepartner Helmondia verder gaat als SV De Braken, kon aanvallend geen potten breken tegen het sterk spelende centrale duo van Schijndel/DE WIT, Thomas-Jan van Raaij en Sharam Heshmatollah. Eenmaal wist men gevaar te stichten voor het Schijndel/DE WIT-doel, maar het schot van de MULO-speler kon door Tim de Louwere tot corner worden verwerkt. Na de thee kwam Schijndel/DE WIT goed uit de startblokken. In de 46e minuut belandde een  schot van Brent Blummel nog op de lat. De openingstreffer volgde vijf minuten later. Een mooie steekpass van Jordy van Kasteren op Martijn van Grinsven, die zijn schot in eerste instantie gekeerd zag door de doelman van MULO. De terug kaatsende bal was vervolgens een gemakkelijke prooi voor Stan van Guns die van dichtbij de 1-0 kon aantekenen.  Opnieuw vijf minuten later zag Martijn van Grinsven zijn schot tegen de lat eindigen. Schijndel/DE WIT leek meer en meer de weg naar het doel te hebben gevonden. Schoten van Tjeerd Pijnenburg, Brent Blummel en Tommy van Schijndel, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Kaj de Visser, zeilden over of naast het doel. In de 75e minuut paste trainer Henry van Alebeek twee wissels toe. Stan Guns en Jordy van Kasteren werden vervangen door Jirre Kreemer en Mark Onwezen. In de 89e minuut bleven Jirre Kreemer en Martijn van Grinsven veel druk op de bal en de tegenstander zetten, waardoor Brent Blummel in scoringspositie kwam en hij het net vond met een bekeken schot: 2-0.  Met deze overwinning kon Schijndel/DE WIT opnieuw drie punten aan het totaal bijschrijven, waarmee de tweede positie werd verstevigd. Voor Schijndel/DE WIT was het sowieso een goed weekend met overwinningen van de JO19-1 (uit tegen Helmondia-MULO combinatie) en Schijndel/DE WIT 2 (uit bij Avant’31).

Zondag 14 april a.s. wacht de Schijndelse derby, uit bij Avanti’31. Aanvang 14.00 uur.