Wedstrijdverslag “Avanti’31 verrast koploper Helmondia met overtuigende 3-1 overwinning”

Logo_sv_avanti_31, SVA

De uitwedstrijd tegen Koploper Helmondia is in een duidelijke overwinning voor Avanti’31 geëindigd. Na een 1-1 stand bij rust gaf Avanti’31 in de tweede helft Helmondia nauwelijks ruimte meer en benutte het zelf twee kansen via invallers Wouter van Heertum en Fabian Koenen. Door de overwinning stijgt Avanti’31 een plaats op de ranglijst.

In de eerste helft zag het publiek, dat overigens voor het merendeel uit Avanti-supporters bestond, een gelijk opgaande strijd, waarbij de beste kansen in eerste instantie voor Helmondia waren. Al snel werd duidelijk dat het elftal van Avanti’31 door én de goede resultaten in de recente oefenwedstrijden én door de terugkeer van een aantal langdurig geblesseerde spelers veel aan zelfvertrouwen had gewonnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Helmondia, maar een voorzet vanaf de linkervleugel werd door iedereen voor het doel van Casper Brus gemist waarmee Avanti’31 goed weg kwam. Avanti’31 kwam zelf ook een paar goed voor de dag en werd gevaarlijk via een vrije trap van Geert van Heeswijk. In de 26e minuut kwam Avanti’31 op voorsprong. Said Ali Hussein werd in het strafschopgebied aangespeeld, hij kapte een Helmondse verdediger uit die Said vervolgens tegen het gras werkte. De strak leidende scheidsrechter Jos Peeters gaf een strafschop die door Geert van Heeswijk werd benut. Avanti’31 kon slechts zes minuten van de voorsprong genieten. Een afstandsschot van de Helmondse aanvoerder Tomas Hendriks werd onderweg nog aangeraakt en verdween achter Casper Brus in het doel. Vlak voor rust moest Said Ali Hussein met een bovenbeenblessure worden vervangen door Fabian Koenen.

Na rust ontspon zich een verbeten maar sportief duel waarin veel duels op het middenveld werden uitgevochten. Na een kwartier spelen bracht Henry van Wanrooij Wouter van Heertum in het veld voor Lucas Borato. Wouter liet zich meteen gelden met een goed schot dat het doel maar net miste. In de 25e minuut kwam Avanti’31 op een verdiende voorsprong. Uit een voorzet  van Luc vd Hurk kopte Wouter van Heertum de bal vallend achter doelman Milan Lebens. Helmondia probeerde het tij nog te keren, maar de Avanti’31 verdediging gaf geen krimp meer. De betere kansen in de slotfase waren uiteindelijk voor Avanti’31, maar de Helmondse doelman wist Luc vd Hurk en Wouter van Heertum van scoren af te houden. Nadat Casper Brus nog via een corner Helmondia van de gelijkmaker had kunnen afhouden was het Fabian Koenen die een perfect uitgevoerde counter via Wouter van Heertum en Geert van Heeswijk wist af te ronden. Vermeldenswaard was nog het competitiedebuut van de 16-jarige Teun Kuijpers die in de slotfase in het veld kwam voor Luc vd Hurk.

Al met al een belangrijke en dik verdiende overwinning voor Avanti’31. Komende zondag de belangrijke derby tegen SCG’18 dat zondag de strijd in de degradatiezone tegen BMC wist te winnen. Een overwinning komende zondag kan voor Avanti’31 betekenen dat er aansluiting komt met de middenmoot. De wedstrijd zondag begint om 14.00 uur op sportpark de Molenheide.