Gemeente Meierijstad vraagt inwoners mee te denken over website zorg en welzijn

logo Gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat professionals en inwoners weten waar ze terecht kunnen met hun vragen over zorg en welzijn. Daarom ontwikkelt de gemeente momenteel een website waarop informatie gebundeld te vinden is op het gebied van zorg, welzijn, werk, inkomen, jeugd en gezin; de sociale kaart. Om deze website zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vragen en wensen, vraagt de gemeente haar inwoners mee te denken via een enquête.

Enquête voor informatievoorziening op maat

Op de website kunnen inwoners en hulpverleners antwoorden vinden op hulpvragen als: ‘Waar kan ik terecht voor een rolstoelaanvraag’, ‘Heb ik recht op bijstand’, ‘Wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag, ’Welke activiteiten worden er in mijn buurt georganiseerd’ of ‘Hoe kan ik vrijwilligers vinden voor mijn organisatie’. De informatie die met de enquête opgehaald wordt, helpt mee aan passende dienstverlening en informatievoorziening. De enquête is te vinden via:

https://www.onderzoekdoen.nl/enq/?f=p3wggm86i5

Wethouder Rik Compagne: “Door nu alle informatie op één plek te bundelen, willen we inwoners verder op weg helpen. Het is een mooie aanvulling op de fysieke inlooppunten van de gemeente Meierijstad. Uiteraard houden we daarbij rekening met de digitale toegankelijkheid van mensen, zodat de site ook echt voor iedereen beschikbaar is. En mensen die liever een gesprek aangaan voor advies, kunnen met hun vraag natuurlijk ook nog steeds terecht bij de gebiedsteams via tel. 14 0413.”.
Tip de redactie!