Wedstrijdverslag: Avanti’31 neemt in de 2e helft van de wedstrijd ruim afstand van Wilhelmina

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 moest in de eerste helft tot twee keer toe een achterstand goedmaken tegen Wilhelmina uit Den Bosch. Na rust was het snel gedaan met het Bossche verweer. Het werd uiteindelijk een 6-2 overwinning waarmee Avanti’31 op de ranglijst nu de 2e plaats inneemt achter Real Lunet.

Avanti’31 had al drie kansen gehad en gemist toen Wilhelmina in de 12e minuut voor het eerst in de wedstrijd in de buurt van doelman Steff van Kaathoven kwam. Het was wel direct raak door een doelpunt van aanvoerder Anil Secilmis. Berend Arts had zich toen al geblesseerd moeten laten vervangen door Renzo Brus. Lang kon Wilhelmina niet van de voorsprong genieten want al in de 19e minuut was het Renzo Brus die uit een ingestudeerde corner met een goed schot de gelijkmaker scoorde. In de 24e minuut moest trainer Henry van Wanrooij al zijn tweede wissel inbrengen. Luke Veroude greep naar zijn hamstring en kon niet verder. Voor hem kwam Said Ali Hussein in het veld.

In de 32e minuut kwam Wilhelmina opnieuw op voorsprong. Nu was het Roberto Jansen die wist te scoren. Het duurde wederom niet lang voor Avanti’31 weer op gelijke hoogte kwam. Na een fout in de verdediging van Wilhelmina kwam de bal bij Mauro Brus, die heel rustig bleef en keeper vd Bersselaar kansloos liet. De ruststand kwam daarmee op 2-2, maar gezien het aantal gemiste kansen van Avanti’31 was dat eigenlijk wat teleurstellend. De mooiste kans was overigens voor Teun van Doornik, die net over de middenlijn zag dat vd Bersselaar wat ver voor zijn doel stond. Het prachtige schot van Teun ging maar net over het doel.

Avanti, Voetbal

In de tweede helft schakelde Avanti’31 er nog een tandje bij en het verzet van Wilhelmina werd daarmee snel gebroken. In de 49e minuut was het Teun van Doornik die heel beheerst een voorzet van links in het doel schoot. Twee minuten later reageerde Said Ali Hussein goed op een fout in de Wilhelmina-verdediging. Said ging er met grote stappen vandoor en had voor een leeg doel geen moeite om de 4-2 op het scorebord te krijgen. Zes minuten later gaf Said na een snelle actie over rechts de bal prima voor op Fabian Koenen die voor de 5-2 kon zorgen. Nadat de in de eerste helft ingevallen Renzo Brus zich op zijn beurt moest laten vervangen door A-junior Luc vd Hurk kwamen er nog kansen voor Fabian Koenen en Geert van Heeswijk die een vrije trap op de paal schoot. Vlak voor tijd werd het nog 6-2 toen Geert van Heeswijk een penalty wist te benutten. De penalty werd terecht toegekend door de prima fluitende scheidsrechter Henskens uit Valkenswaard na een overtreding op Said Ali Hussein. Said kreeg vervolgens de prijs voor de Man of the Match uitgereikt door pupil van de week Peer Wouters.

Volgende week speelt Avanti’31 de uitwedstrijd tegen Engelen. Die ploeg, met oud-profvoetballer Anthony Lurling in de gelederen, staat met een wedstrijd minder gespeeld vier punten achter op Avanti’31. Voor onze trouwe supporters overigens een waarschuwing : de wedstrijd begint volgende week al om 14.00 uur.