Koningsfeest gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

Zondag 26 november jl. Kwam het Schijndels Gilde Sint Catharina en Barbara met tromgeroffel en blazend met de bazuin aan bij  de woning van de Gildekoning Mari van Heesch. Nadat het Gilde in een cirkel stond kreeg Mari een vendelgroet aangeboden.

De dag eerder zaterdag 25 november, was het Gilde Sint Catharina en Barbara samen met Gilde Sint Antonius Sint Sebastiaan uit Gemonde aanwezig bij de Eucharistieviering in de Heilige Servatius kerk in Schijndel. Deze viering  stond in het teken  van Christus Koning en het feest van  Sint-Cecilia en  Sint Catharina. Ook de Koninklijke harmonie uit Schijndel was aanwezig om deze viering muzikaal op te luisteren.

Op het Koningsfeest had de Hoofdman van het Gilde een woordje Gesproken en vervolgens Mari Gefeliciteerd met zijn Koningschap. Vervolgens kreeg Ria namens het Gilde een mooie bos bloemen overhandigd voor hun gastvrijheid. Nadat Mari iedereen welkom had geheten heeft hij zijn Koningschild aangeboden aan het Gilde.

Gilde, Vendelgroet
Vendelgroet aan de Koning

Uitslag kruisboog competitie

De schutters van het Schijndels Gilde, schieten om de twee weken met de kruisboog op de wip. De punten worden gedurende de competitie bij elkaar opgeteld waar uiteindelijk de eerste,  tweede en derde prijs uit komt.

De eerste prijs was gewonnen door onze Koning Mari van Heesch met 73 van de 75 geschoten pijlen. Tweede werd Jo v/d Boogaard met 72 van de 75 geschoten pijlen. De derde prijs ging naar Ton van Heesch en Ben v/d Rijdt met 63 van de 75 pijlen. en als vijfde eindigde Ad Kools met 52 van de 75 geschoten pijlen.

Nadat de officiële handelingen waren verricht kon het feest echt beginnen.

Ria van Heesch, tevens Landjonker van het Gilde, had voor een heerlijk warm en koud buffet gezorgd. Na vele gezellige uurtjes met live muziek op de gitaar gespeeld door aspirant-lid Mari van der Heijden,  konden Mari en Ria van Heesch terug kijken op een zeer geslaagd Koningsfeest.

Op zondag 3 december a.s. Is het Gilde aanwezig bij de viering in de kapel van verzorgingshuis Sint Barbara in Wijbosch. Dit is ter ere van de naamdag Sint Barbara. De viering begint om 11:00 uur.
Tip de redactie!