Zephyr hervindt vorm tegen Olympia

logo-zephyr-SchijndelNa een moeizame overwinning vorige week in Eindhoven stond er zaterdag 25 november een thuiswedstrijd op het programma. De heren van Zephyr speelden tegen het tweede team van Olympia 89, die slechts één plaatsje onder hen op de ranglijst stonden.
Zephyr heeft een overvolle ziekenboeg, waar afgelopen week ook Geert van den Oetelaar en Max van den Braak bij kwamen. De selectie is dus vrij dun. Daarom werd voor de gelegenheid oudgediende Sabhi Jemai gevraagd om een wedstrijd mee te doen. Olympia kwam sterk uit de startblokken. Met name door een sterke afstandschutter liepen ze gauw uit naar en 0-4 voorsprong voor Zephyr zelf pas kon scoren. De thuisploeg was duidelijk nog niet wakker. Het eerste kwartier breidden de gasten de voorsprong uit naar 3-9. Maar toen begon het te lopen bij Zephyr en werd de inhaalrace ingezet. De verdediging stond beter en keeper Rob van den Oetelaar kwam ook beter in de wedstrijd. Ook de aanval begon te lopen, met name Bram van de Ven was goed op schot en scoorde veel goals. De achterstand werd ingelopen en met 5 minuten tot rust werd de stand 10-11 voor Olympia. Zephyr wist door een paar balveroveringen naar voor rust de voorsprong te pakken. Door snelle aanvallen van Jorge Carvalho werd het 16-14 bij rust.
De tweede helft wist Olympia de achterstand weer ongedaan te maken 16-16, maar Zephyr liet zich niet van de wijs brengen. Met routinier Sabhi Jemai en Pieter Smits in het hart van de verdediging kwam de tegenstander vaak niet aan de bak. In de aanval wist Sjoerd Bouwmans met harde afstandsschoten het net te vinden en werd weer een voorsprong gepakt. Zephyr bleef de gaten vinden en liep uit naar een 27-20 voorsprong. Dit werd keurig uitgespeeld tot er een mooie overwinning van 30-24 op het bord stond. Eindelijk weer eens een sterke wedstrijd van de Schijndelnaren.
Doelpunten: Bram van de Ven (10), Jorge Carvalho (8), Sjoerd Bouwmans (5), Anton van de Laar (5), Pieter Smits (1), Sabhi Jemai (1).