Wandelroutes in en rondom ’s Hertogenbosch

wandeling-den-bosch-moerputtenAcht verschillende brochures van De Paadjesmakers  met wandelingen in en rondom ’s Hertogenbosch zijn sinds heden verkrijgbaar bij VVV -agentschap, Pompstraat 17 in Schijndel.  Prijs € 2,–. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Telefoonnummer: (073) 549 22 76, website: www.vvvschijndel.nl .

Acht wandelgidsjes

  1. Moerputten (Armada, Halvezolenlijn, Gement, Bossche Broek), 18 km
  2. Wamberg (Rosmalen – ’s Hertogenbosch), 20 km
  3. Beeweg (processiewandeling langs 10 Mariabeeldjes), 3 km
  4. Muyserick & Maurick (vanaf Vught, Halder en Paleisbrug,) 15 km
  5. In de voetsporen van Jeroen bosch, 3,5 km
  6. Sparrenrijk & Essche Stroom (Boxtel – ’s Hertogenbosch), 20 km
  7. Hedendaagse architectuur in ’s Hertogenbosch, 10 km
  8. Vughtse Lunetten (Vughtse Heide, IJzeren Man), 10, 15 of 20 km

wandeling-den-bosch-8-x

Deze serie zal spoedig met nummer 9 worden uitgebreid.

Wandeling de Moerputten

Een korte beschrijving uit de gids: ‘De wandeling strekt zich uit langs de zuidrand van ’s Hertogenbosch, waarbij duidelijk te zien is hoe waterrijk de directe omgeving van de stad is. Na een wandeling over een dijk, met aan de linkerkant het natuurgebied De Gement, lopen we over de 600 meter lange Moerputtenbrug, een voormalige spoorbrug die dwars door een schitterend moerassig gebied is aangelegd. In de tweede helft van de wandeling zien we diverse onderdelen van verdedigingswerken ten zuiden van de stad, waaronder Fort Isabella. Aan het einde van de tocht passeren we het voormalige kraakpand de Paap en komen we bij de Sint-Janskathedraal uit. Vandaar is het niet ver meer naar het NS-station en bieden diverse horecagelegenheden de mogelijkheid om uit te rusten.’

De brochures zijn mooi vormgegeven met een duidelijke beschrijving van de route, aangevuld met foto’s en aanvullende informatie.

In verband met werkzaamheden in de Pompstraat is de ingang van VVV Schijndel  tijdelijk verplaatst naar de zijingang (hek) aan de Harry Bolsiuslaan.
Tip de redactie!