Wedstrijdverslag – Avanti’31 speelt prima wedstrijd tegen RKPVV en wint met 4-1

Logo_sv_avanti_31, SVA

Avanti’31 heeft zondagmiddag tegen RKPVV een puike wedstrijd op de mat gelegd. De bezoekers uit Helmond hebben, afgezien van een korte periode vlak voor rust, geen moment de kans gehad in de wedstrijd te komen. Had Avanti’31 alle kansen benut, er werd ook nog een penalty gemist en een doelpunt ten onrechte afgekeurd, had de overwinning veel hoger kunnen uitvallen.
Avanti’31 ging direct vanaf de aftrap fel van start en had alleen al in de eerste drie minuten van de wedstrijd drie grote kansen via Geert van Heeswijk, Luc vd Hurk en Berend Arts. In de 7e minuut was het wel raak. Uit een corner van Geert van Heeswijk was het verdediger Jelle Brus die goed inkopte en Avanti’31 op voorsprong zette. Vijf minuten later was het 2-0 door Luc vd Hurk die een goede actie besloot met een knap schot waar doelman Robin Evers geen kans op had. In het vervolg van de eerste helft kreeg Avanti’31 nog een reeks corners te nemen maar bleef het bij een inzet van Renzo Brus die van de lijn werd gehaald. Pas in de 38e minuut kwam RKPVV voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk voor het doel van Casper Brus. Vlak voor rust leek Avanti’31 de wedstrijd voortijdig te gaan beslissen. Na een overtreding op Fabian Koenen werd de bal door scheidsrechter Konings op de stip gelegd en mocht Geert van Heeswijk de hoek uitzoeken. Geert koos voor de linkerhoek maar dat was ook de hoek waar doelman Robin Evers op had gegokt. Terwijl Avanti’31 nog treurde om deze tegenvaller eindigde een door de wind gedragen schot van Antonie van Lierop in het doel. Zo kwam de rust in plaats van met 3-0 ineens met 2-1, en maakten de supporters zich toch weer zorgen over wat de tweede helft zou gaan brengen.
Trainer Henry van Wanrooij had zijn elftal in de rust meegegeven dat er gewoon net als voor rust fel gespeeld moest worden. Met Lucas Borato voor Fabian Koenen ging Avanti’31 in de tweede helft dan ook door zoals ook in de eerste helft werd gespeeld. RKPVV kwam, met de straffe wind in de rug, wel meer op de helft van Avanti’31 dan in de eerste 45 minuten maar de uitstekend spelende verdediging van Avanti’31 gaf de Helmondse aanvallers geen enkele kans meer. De wedstrijd werd beslist in de 64e en 69e minuut. Eerst werd Geert van Heeswijk door een prima pass van Mauro Brus alleen voor de keeper gezet. Geert bleef rustig en passeerde doelman Evers om vervolgens de bal in het lege doel te leggen. In de 69e minuut was het opnieuw Geert van Heeswijk, nu naar een goede actie van Luc vd Hurk, die stand op 4-1 bracht. Wouter van Heertum kwam vervolgens in het veld voor Mauro Brus en Teun van Doornik kwam nog voor Berend Arts. Voor Wouter duurde de wedstrijd niet lang, want na vijf minuten moest hij met een blessure aan zijn hand al weer naar de kant. Dat Avanti’31 vervolgens met 10 man verder moest was niet te zien, RKPVV had het al opgegeven en zag Jelle vd Eerde in de 85e minuut nog de 5-1 scoren. Omdat de scheidsrechter ten onrechte meende dat de bal eerst al over de achterlijn was geweest kwam dit doelpunt niet op het scorebord.
Al met al een dik verdiende overwinning voor het dit seizoen veelgeplaagde Avanti’31. Iedereen was het er na afloop wel over eens dat een elftal dat zo goed voetbalt als deze zondagmiddag niet kan degraderen. Het vertrouwen is er in elk geval voor de wedstrijd op 1 maart in en tegen Nijnsel.
Komend weekend wordt er in verband met carnaval niet gevoetbald. Wel is er zaterdagochtend voor de jeugd een feestje in de kantine en zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur zijn alle Avanti-leden welkom voor een leuk carnavalsfeest.
Maandagochtend vanaf 10.00 uur wordt er gekaart in de kantine om de traditionele ‘Ollinge Hoane’. De trouwe Avanti-kaarters weten wel wat daar mee bedoeld wordt