Film ‘Eye in the Sky’ in City theater

Filmclub SchijndelWe weten het allemaal. Sinds de start van de Arabische lente vormt YouTube een bedreiging voor regeringen. Bij iedere actie moet worden afgewogen hoe deze de publieke opinie kan beïnvloeden wanneer iemand een video maakt. En dit is precies waar het bij ‘Eye in de Sky’ over gaat. De film laat zien waar de oorlog tegen het terrorisme is beland. In plaats van huiszoekingen worden de modernste spionagesnufjes ingezet om terroristen te vinden en uit te schakelen, zo ook drones.

Helen Mirren says that in addition to being “an incredible nail biter,” her new film Eye in the Sky raises fundamental moral questions without taking sides.

De werkdag van de Britse Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) begint met de opdracht een huis in Nairobi, Kenia te observeren. Men vermoedt een bijeenkomst van terroristen. Onder hen mogelijk een vrouw waar ze al jaren jacht op maakt. Een arrestatie-eenheid wordt opgeroepen en een inval voorbereid.
In een container op een vliegbasis bij Las Vegas zit drone-operator Watts. Hij verzendt de camerabeelden en kan zijn agent ter plaatse zelfs met high-tech camera’s binnenin het huis laten kijken. Zo wordt ontdekt dat er een zelfmoordaanslag voorbereid wordt met kans op talloze slachtoffers. Voor een precisieaanval met een raket moet eerst toestemming van boven komen. Wie neemt de beslissing èn de verantwoording? Het wordt een schaakspel tussen diverse diensten en overheden waarbij de spanning ondraaglijk wordt. ‘Eye in the Sky’ is de laatste film van de begin vorig jaar overleden Alan Rickman.

Filmclub Schijndel vertoont deze spannende film op dinsdag 7 februari om 20.30 uur in het City theater. De film wordt zonder pauze vertoond en men hoeft niet te reserveren. Toegang leden Filmclub gratis niet-leden betalen 7,50 euro.
Tip de redactie!