logo welzijn de meijerij

Welzijn De Meierij leunt voor een deel op het werk van mensen die vrijwillig iets voor anderen willen betekenen. Zij worden daarbij ondersteund door het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Voor degenen die zich op een of andere manier willen inzetten, hebben wij bij Welzijn de Meierij een groot aantal zinvolle activiteiten. Op onze website staan deze vacatures overzichtelijk genoteerd met de nodige informatie erbij. Deze keer zetten wij de volgende activiteiten extra in de schijnwerpers.

Nieuwe bewoners wegwijs maken in het centrum van Schijndel

Elk jaar komen er nieuwe inwoners die soms wat hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken van de prachtige mogelijkheden van Schijndel. Daarvoor organiseert onze Woonservice in samenwerking met Buurtkadoos zo’n vijf keer per jaar een rondleiding door het centrum van Schijndel. Misschien wilt u hierin wat betekenen ?

Plaatsen alarmeringsapparatuur

Mensen die gebruik maken van sociale alarmering, kunnen de benodigde apparatuur door ons laten plaatsen als zij daarvoor in aanmerking komen. Deze apparatuur wordt dan door een van onze vrijwilligers bij deze mensen thuis geïnstalleerd. Zij geven ook uitleg over de werking ervan en verhelpen eenvoudige storingen. Voor deze activiteit zijn wij op zoek naar vrijwilligers die 1 à 2 uur per week van hun tijd ter beschikking willen stellen. Daarnaast worden er jaarlijks vier vergaderingen georganiseerd voor alle bezoekvrijwilligers van de sociale alarmering. Misschien kunt u hiervoor wat tijd vrijmaken ?

Post bezorgen voor Welzijn de Meierij in Schijndel

Voor het bezorgen van onze post hebben we vaste medewerkers. Maar zo af en toe moeten er grote hoeveelheden post bezorgd worden. Dan is het handig als we een beroep kunnen doen op extra menskracht. En ongetwijfeld zijn er mensen die op die manier hun steentje willen bijdragen aan onze inspanningen. Graag horen wij van u.

Mocht u meer willen weten over een van deze activiteiten of over andere mogelijkheden bij Welzijn de Meierij, belt u dan gerust met het Steunpunt Vrijwilligerswerk , tel. 073-5441400. Of stuur een e-mail : vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl. Onze vacaturebank is natuurlijk altijd te raadplegen via de website www.welzijndemeierij.nl

't Spectrum
Tip de redactie!