Wedstrijdverslag: Schijndel wint eenvoudig van Ulysses

Opnieuw een opponent voor Schijndel/DE WIT waar nog niet eerder in de geschiedenis van de club tegen werd gevoetbald: Ulysses uit 1946, afkomstig uit het stadje Megen. Waar Schijndel/DE WIT vorige week de punten in Geffen moest laten, wist Ulysses voor het eerste deze competitie te winnen. De Geel-Blauwen waren dus gewaarschuwd.

Al snel na de aftrap bleek Schijndel/DE WIT een veldoverwicht te creëren. Kleine kansen waren er voor Kai de Visser, maar zijn doelpogingen misten nog de juiste richting. Hetzelfde gold voor Marc Onwezen die twee keer een snelle uitbraak niet met succes kon afronden. En zo duurde het tot de 29e minuut dat Brent Blummel het verzet van Ulysses wist te doorbreken en de score opende. Vervolgens werd de wedstrijd binnen 15 minuten beslist. Kai de Visser scoorde in de 37e minuut met een ‘bekeken schot’ de 2-0 vanaf de rand van het 16-meter gebied, maar het mooiste doelpunt van deze middag kwam op naam van Brent Blummel. Een prachtig schot met zijn ‘mindere linkerbeen’ belandde onhoudbaar voor de keeper in de kruising: 3-0. Hiermee leek de wedstrijd nog voor de pauze ‘gespeeld’.

In de rust bleef Marc Onwezen achter in het kleedlokaal en werd vervangen door de nog jonge Thomas Kastelein. Het was Schijndels’ tweede wissel, nadat Martin van Grinsven al vroeg in de wedstrijd was uitgevallen met een hamstring-blessure, en vervangen werd door Tommie van Schijndel. Thomas bracht aan de linkerkant met enkele mooie acties nieuw elan in de Schijndelse-gelederen, maar kon hiermee niet helemaal verbloemen dat er een soort van matheid over de ploeg lag. Schijndel bleef echter de bovenliggende partij. Ulysses zette hier weinig tegenover. Slechts één keer wist men gevaarlijk te worden, maar keeper Timo de Louwere was paraat en verwerkte in de 80e minuut het schot tot corner. Voor Schijndel/DE WIT het startsein om toch nog een keer met overtuiging aan te zetten, wat prompt resulteerde in de 4-0. Kai de Visser wist zijn tweede doelpunt te maken, na goed voorbereidend werk van Brent Blummel. En nog geen vijf minuten later, in de 89e minuut, was het invaller Tommie van Schijndel, die de eindstand op 5-0 wist te brengen. Door deze overwinning heeft Schijndel/DE WIT acht punten uit vijf wedstrijden en bezet het de 6e plaats in de rangschikking.

Zondag a.s. treft Schijndel/DE WIT in Oploo Excellent, wederom een onbekende tegenstander.