Wedstrijdverslag: drie punten voor Avanti’31

Logo_sv_avanti_31
Avanti’31 heeft de thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk winnend afgesloten. Na een 2 – 0 ruststand stond er na 90 minuten een 2 – 1 einstand op het scorebord

Het team van Henry van Wanrooij kwam vliegend uit de startblokken. Al na 2 minuten scoorde Geert van Heeswijk met een prachtig afstandsschot de 1 – 0. Aan dit doelpunt ging een hele mooie aanval over een aantal schijven aan vooraf. Avanti’31 bleef het initiatief houden en verscheen een paar keer gevaarlijk voor keeper Martin Roelofs. Het mag een wonder heten dat na 25 minuten nog steeds de 1 – 0 stand op het scorebord stond. Ook FC Schadewijk kreeg een paar kansen. Bij een inzet van vleugelspits Henk Brans wist Steff van Kaathoven met de punt van zijn schoen de gelijkmaker te voorkomen. Voor de toeschouwers was het genieten. Beide ploegen lieten goed voetbal zien, waarbij Avanti’31 het beste van het spel had. In de 36e minuut werd Koen van Engeland onderuit gelopen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jeroen van Rossem wees resoluut naar de stip. Geert van Heeswijk scoorde vervolgens zijn tweede goal van deze middag.
Na rust kwam FC Schadewijk een paar keer gevaarlijk voor het doel van Steff van Kaathoven. Avanti’31 vergat de tweede helft te voetballen zoals het voor rust had gedaan. Namens FC Schadewijk was middenvelder Bilal El Gehezaoui een plaag voor de verdediging van Avanti’31. Een kwartier na rust kwam FC Schadewijk op 2 – 1. Een overtreding in het strafschopgebied leverde de bezoekers uit Oss een penalty op die El Gehazoui via de vingertoppen van Steff van Kaathoven binnenschoot. Amper twee minuten later werd een doelpunt van FC Schadewijk afgekeurd wegens buitenspel. Dat veroorzaakte nogal wat tumult op en langs het veld. Scheidsrechter van Rossem bleef echter bij zijn beslissing om het doelpunt niet toe te kennen. De wedstrijd kon nog alle kanten op. FC Schadewijk probeerde de gelijkmaker te scoren en Avanti’31 bleef loeren op de derde treffer. Tien minuten voor tijd moest aanvoerder Joey van Schijndel na een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken. Gescoord werd er niet meer in het restant van de wedstrijd.
Al met al een dik verdiende overwinning voor Avanti’31. Door deze overwinning blijft Avanti’31 bovenin meedraaien in de derde klasse D.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen Margriet. De wedstrijd in Oss begint om 14.30 uur