European Sport Horse Auction 5-daagse veiling in Schijndel

De organisatie van de European Sport Horse Auction is klaar voor de september editie: een veiling van maar liefst vijf dagen wordt gehouden. In de week na het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Zangersheide, komen in Schijndel veulens, jonge springpaarden, gereden springpaarden en dressuurpaarden te koop. De laatste dag is gereserveerd voor ‘alle soorten paarden’.

“Omdat we dat mooi vinden en omdat het niet bestaat,” zeggen Kees van den Oetelaar en Dennis en Jurgen Swennen van de ESHA-organisatie over de nieuwe vijfdaagse. “We hebben met beide families al sinds meerdere veilingedities de handen in elkaar geslagen en kunnen daardoor steunen op ervaring gecombineerd met jong enthousiasme in het aanbieden van heel goede veulens, jonge springpaarden en gereden springpaarden. Het is zowel voor als achter de schermen voor het hele team stevig aanpakken om steeds grotere en succesvollere veilingen flexibel te organiseren, maar we hebben vanuit ESHA dan ook al een indrukwekkende rij paarden verkocht die inmiddels internationaal lopen. Verde Z (v. Verdi TN) wint 1m40 als 7-jarige, Dinky Toy Z DC 1m40, Cristo (v. Cellestial) loopt als 7-jarige internationaal 1m35, Flynn (v. Fahrenheit) loopt in FEI-rubrieken dressuur en zo kunnen we nog wel even doorgaan.”

Tekst loopt door onder de foto.

Veiling Manege
(C) esha

Voor iedereen toegankelijk

Het programma biedt voor iedereen wat wils. Op maandagavond wordt een groep van maar liefst 45 gereden springpaarden onder de hamer geveild. Als experiment een aantal 3-jarige talenten die nu al enkele maanden onder het zadel zijn, maar ook paarden die al wat meer ervaring hebben en meteen inzetbaar zijn op concours. Omdat onze eerste dressuur editie in het voorjaar een succes was en er veel vraag is naar fijne paarden met een eerlijk verhaal, besloten we dan om de dinsdagavond toe te wijden aan de dressuur.

Op donderdag staan er dan niet minder dan 50 talentvolle 2- en 3-jarigen te trappelen om aan u voorgesteld te worden. Vervolgens gaan we op vrijdag meer dan 100 veulens veilen en we zijn gecharmeerd van de kwaliteit die we u kunnen aanbieden. Doordat we democratisch inschrijvingsgeld en een open manier van aanpakken hanteren, zijn er veel fokkers die zowel veulens van goede jonge hengsten aanbrengen, als ook topveulens van gerenommeerde dekhengsten uit bewezen moederlijnen.

Voor zaterdag hebben we een namiddag- en avondprogramma. De eerste “All Star” rubriek is voor paarden zonder garantie, op voorwaarde dat ze gezond zijn! Vervolgens veilen we een groep drachtige en guste merries. In de avond hebben we het hoofdprogramma met jaarlingen, vrijspringers, groene springpaarden onder het zadel, maar ook oudere paarden die al op hoger niveau lopen worden aangeboden…”

Op dit moment kunnen de paarden nog geprobeerd worden en is het nog mogelijk om een VIP tafel te reserveren. De toegang voor het publiek blijft zoals altijd gratis.

Nieuw is dat we vanaf deze editie ook met een online biedsysteem werken, vooral op aanvraag van buitenlandse klanten. Niet iedereen kan er elke dag bij zijn, maar ze zijn wel al overtuigd van de kwaliteit paarden die we aanbieden op onze ESHA vijfdaagse veiling. Top horses, No-nonsense.