Veteranendag gemeente Meierijstad

Veteranendag MeierijstadVeteranen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Daarmee heeft Nederland sinds 1940 ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Tijdens de verschillende
veteranendagen georganiseerd door de (lokale) samenleving, tonen de samenleving en de Nederlandse overheid hun erkenning en begrip. In de gemeente Meierijstad wonen vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Deze militaire veteranen worden daarom, samen met hun partner of begeleider, uitgenodigd op vrijdag 21 juni aanstaande.

Kransleggingen

In de kernen Schijndel en Veghel vinden er op 21 juni officiële ceremonies plaats bij de monumenten. In Schijndel wordt een krans gelegd bij het 51th Highland Division Memorial Bevrijdingsmonument aan de Rooiseweg. In Veghel vindt de herdenking plaats bij het Veteranenmonument aan de Kolonel Johnsonstraat. De ceremonies starten om 14.15 uur en duren ongeveer een half uur.

Samenzijn

Het samenzijn vindt dit jaar plaats in Dorpscentrum De Schakel, Eerdsebaan 1, 5482 DA Wijbosch. De militaire veteranen zijn daar vanaf circa 15.00 uur van harte welkom. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 18.30 uur.

Bekijk hier nogmaals de foto’s van de herdenking van afgelopen jaar: Veteranendag 2018
 

Tip de redactie!