Dames Zephyr winnen van Tachos (Waalwijk)

Zondagmiddag 15 januari reisde de handbaldames van Zephyr af naar Waalwijk voor de wedstrijd tegen handbalvereniging Tachos. Tachos is de hekkensluiter van de competitie. Maar het was geen teken dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op, Nolly Goossens opende de score vanuit de hoek. Twee aanvallen later trokken de waalwijkse dames de stand gelijk. De pit ontbrak in de wedstrijd aan beide kanten. De stand ging nagnoeg gelijk op, wel bleven de Schijndelse dames steeds minimaal 1 punt voor. Uiteindelijk was de ruststand 5-3 in het voordeel van Zephyr. In de rust gaf trainer Ad Martens aan dat het spel feller moest en er meer druk moest komen vanuit de opbouw.

In de tweede helft kwamen de dames beter uit de startblokken. Door een heupschot bracht Esther van Eggelen de stand naar 6-4. Peggy Blankwater had de schoten van de Waalwijkse dames goed onder controle, en zelfs hield ze een penalty tegen. De wedstrijd vorderde en aan beide kanten werden er fouten gemaakt, maar beide teams gaven niet op en vochten voor de wedstrijd. Ingrid Bijnen bracht uiteindelijk de eindstand op 9-5. De dames uit Schijndel hebben na een matige wedstrijd toch 2 punten mee naar huis genomen.

De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 22 januari om 9:45 tegen Groesbeeks glorie.