Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Hieronder een aantal belangrijke zaken:

Een ander machtigen

U kunt iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Wilt u een kiezer uit dezelfde gemeente (en hetzelfde waterschap) machtigen? Dan geeft u dit aan op de achterkant van uw stempas. De kiezer die voor u stemt (de gemachtigde) moet een kopie van uw identiteitsbewijs meenemen naar het stembureau. Wilt u een kiezer uit een
andere gemeente machtigen? Dan moet u dat schriftelijk aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.meierijstad.nl/verkiezingen.

Kiezerspas aanvragen

U hebt een kiezerspas nodig als u in een andere gemeente binnen de Provincie Noord-Brabant of het Waterschap wilt stemmen dan waar u woont. Bijvoorbeeld als u in een andere gemeente werkt. Een kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U krijgt geen nieuwe of vervangende stempas als u de kiezerspas kwijtraakt. Voor meer informatie over het aanvragen van de kiezerspas kijk op www.meierijstad.nl/verkiezingen.

Vervangende stempas

Om op de dag van de verkiezingen uw stem uit te brengen heeft u een stempas nodig. Als u geen stempas heeft ontvangen, uw stempas kwijt bent of uw stempas beschadigd is kunt u een vervangende stempas aanvragen. Een vervangende stempas kunt u schriftelijk
(uiterlijk 15 maart 2019) of persoonlijk aanvragen bij het Dienstverleningscentrum in Veghel, Stadhuisplein 1 of de nevenvestigingen in Schijndel, Steeg 9 of Sint-Oedenrode,
Burg. Wernerplein 1. Meer informatie kunt u vinden op www.meierijstad.nl/verkiezingen.

Stembureau’s

Wilt u weten waar u kunt stemmen voor het waterschap Aa en Maas en de Dommel en de Provinciale Staten? Kijk dan op www.meierijstad.nl/stemlokalen.

Stemwijzer Provinciale Staten

Wilt u weten welke politieke partij het beste past bij uw wensen, gebruik dan de stemwijzer: www.noord-brabant.stemwijzer.nl.

Stemwijzer Waterschap

Wilt u weten welke politieke partij het beste past bij uw wensen, gebruik dan de stemwijzer voor het waterschap: https://waterschappen.mijnstem.nl/.
Tip de redactie!