Schoolcarnaval schorsbosOp vrijdag 1 maart werd op diverse scholen in Schijndel carnaval gevierd. Prins Felix, Adjudant Bart Jeugdprinses Elvera en haar adjudant én teven jeugdburgemeester Bart gingen onder begeleiding van het Schoolorkest vele scholen af om dit mee te vieren. Het schoolorkest bestond dit jaar uit meer dan 40 deelnemende muzikanten.

Als eerste werd er gestart bij basisschool de Heijcant. Hier gingen alle klassen onder begeleiding van het schoolorkest in parade. Na de Heijcant was het de beurt aan ’t Talent waar het ook volop feest was in de school. Nog voor de muziek begon te spelen werd de polonaise al ingezet.

Als 3e was basisschool de Vossenberg aan de beurt. Vanaf de Vossenberg werd er in grote parade naar het gasthuis gelopen waar ze hartelijk ontvangen werden door Kim van Zoghel. Hierna was het de beurt was aan Robert en Sabine om de kinderen te laten springen, dansen en zingen.

Na de Vossenberg was ’t Kwekkeveld aan de beurt. Hier werd door Jeugdprinses Elvera de uitreiking van de vossenjacht gedaan. Ook hier de nodige meters aan polonaise gelopen door de kinderen en prins Felix onder begeleiding van het schoolorkest en Robert en Sabine.

Als laatste was het de beurt aan EBC Icarus oftwel het Kriebelhoppersnest alwaar iedereen werd ontvangen door meneer Lambert. De kinderen gingen samen met meneer Bas in de poloinaise met het nummer van de Kuitenkletsers. Ook hier traden Robert en Sabine op voor de vele enthousiaste kinderen.

Aan het eind van deze bezoekjes aan de scholen werd ‘s-middags in de Spiegeltent de prijsuitreiking gehouden. Er waren prijzen voor de makers van het mooiste karretje en voor de mooist versierde etalage.  Voordat de uitreiking van de prijzen plaats kon vinden gingen Prins Felix, Adjudant Bart en Burgemister Ralph de wagens een goed bekijken. De kinderen konden ondertussen in de tent genieten van de muziek van Robert en Sabine en ZUS. Ook Hopbeljanus en Hopbeljanneke waren aanwezig om de kinderen te vermaken.

De winnaar van de mooiste etalage was KIBA Fashion (versierd door basisschool ’t Kwekkeveld) en de mooiste wagen werd gemaakt door BS de Heijkant. Hierdoor mocht basisschool de Heijkant meelopen tijdens de optocht in het Wijbosch en de grote optocht van Schijndel.

Hieronder een overzicht met foto’s gesorteerd per School.Schoolcarnaval BS de Heijkant

Schoolcarnaval BS ’t Talent

Schoolcarnaval BS de Vossenberg

Schoolcarnaval BS ’t Kwekkeveld

Schoolcarnaval EBC Icarus

Prijsuitreiking kindercarnaval
Tip de redactie!