Veel records bij eerste competitiewedstrijd SWNZ

neptunes 58 schijndel

Zwemmers verpulveren oude toptijden

Zondag 7 oktober kwamen bijna zestig zwemmers van SWNZ in actie bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze werd gezwommen in Boxtel tegen zwemmers van de Dommelbaarzen uit Vught en Hydra uit Gemert. De grote groep zwemmers van 11 jaar en ouder kwam maar liefst 124 keer in actie en dat leverde 99 persoonlijke records op! Een zeer succesvolle middag kan dus wel gesteld worden.
De toon werd direct gezet bij de 4×100 vrij voor meisjes junioren, waarbij de meiden van de twee teams van SWNZ allemaal flink onder hun persoonlijke toptijden doken, soms zelfs wel zeven tellen! Ook de twee herenteams op de 4 x 50 vrij stegen boven zichzelf uit, met voor startzwemmer Sem van Eijndhoven ook nog een startbewijs op de 50 vrij voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. SWNZ kent een zeer brede groep snelle dames en daarom konden er maar liefst drie team opgesteld worden op de 4 x 100 meter wisselslag. Het eerste team won met tien seconden voorsprong op de rest van het veld.

Op de individuele nummers was er winst voor Britt Bakers op de 100 school en een derde plaats op de 200 vrij. Op de schoolslag in dezelfde categorie werd Iris Verheij tweede. Mirelle won eveneens de 100 school en deed dat in exact de limiet voor de BWK. Floor Rüwen werd tweede op deze afstand. Daarnaast werd Mirelle tweede op de 100 wissel, achter clubgenote Isa Schellekens. Isa won ook de 50 rug, de afstand waarop Rianne Slabbers derde werd. Lisa Verheij werd tweede op de 200 school en derde op de 100 rug. Hermie Minkels won de 50 rug en Jesse Hoksbergen werd derde op de dubbele afstand. Tot slot was er een derde plaats voor Kes Keij op de 100 vlinder.
Zoals altijd werden er weer veel persoonlijke records gezwommen. Op de 200 rug waren de verbeteringen het grootst: zo zwommen Puck Bakker, Luuk Bult, Kes Keij en Isa Verhagen een halve minuut of meer van hun beste tijd af! Op de 200 school verbeterde Rick Vermeulen zich met meer dan dertig tellen. Op de 50 en 100 rug verbeterde hij zich met vijf en zestien seconden. Iris Verheij was negentien tellen sneller dan ooit op de 200 vrij en daarnaast tien tellen sneller op de 100 school. Rick Hoksbergen zwom 8.5 tel sneller dan zijn oude toptijd op de 100 vrij.

Een uitgebreid verslag met alle uitslagen is te vinden op http://zwemmenswnz.blogspot.com/.

SWNZ komt dit seizoen uit in de C3-klasse. Na de eerste wedstrijd staat SWNZ in de middenmoot met een vijfde plaats. De volgende competitiewedstrijd is pas na de jaarwisseling, op 13 januari, wederom in Boxtel.
Tip de redactie!