Informatie oproep voor foto’s van boerderijen en hun bewoners in Schijndel

De heemkundekring Schijndel is samen met de Stichting De Brabantse Boerderij bezig met een cultuurhistorisch – en genealogisch onderzoek van boerderijen in Schijndel met als uiteindelijk doel om hiervan een prachtig geïllustreerd boek te maken waarin de geschiedenis van de boerderijen en hun bewoners wordt vastgelegd.

Om een dergelijk boek te kunnen maken heeft de Heemkundekring informatie nodig en met name gaat het dan om foto’s van de boerderijen en hun vroegere bewoners. Daarvoor zijn ze al bij de huidige bewoners geweest maar ze willen ook graag in contact komen met bewoners van vroeger want vaak hebben zij nog waardevolle foto’s van de boerderij en van het gezin en familie. Maar misschien hebben buren of familieleden ook wel foto’s die interessant zijn. Zo probeert de Heemkundekring de geschiedenis compleet te kunnen maken.

Ondanks vele inspanningen hebben ze nu nog te weinig foto’s kunnen krijgen. Daarom doet de werkgroep nogmaals een oproep om ze te helpen met het vinden van fotomateriaal over de boerderijen op de volgende adressen:

Kapeleind 8 Borne 46 Borne 50
Nonenbos 6 Lieseindsestraat 4 Lieseindsedijk 4
Hopstraat 7 Hopstraat 9 Hopstraat 13
Schrijvershoef 10 Schrijvershoef 12 Boxtelseweg 33
Past. van Vroonhovenstraat 10 Past. van Vroonhovenstraat 12 Putsteeg 99
Houterdsedijk 20 Houterdsedijk 21 Houterdsedijk 31
Gemondseweg 51 Elde 3 Schootsestraat 46
Dinthersedijk 12 Heuvelstraat 7 Oetelaarseweg 45
Boschweg 196 Achterste Hermalen 3 Heuvelstraat 15
Oetelaarsestraat 2    

Als u de Heemkundekring kunt helpen aan foto’s, komen ze deze graag bij u bekijken of men deze kan gebruiken.

De originele foto’s worden gescand en blijven dus in bezit van degene van wie ze zijn. Er zullen dan ook afspraken gemaakt worden over het gebruik van de foto’s.

Als u de Heemkundekring bij dit project wilt helpen, dan kunt u contact opnemen met Jan Aalders, secretaris van de heemkundekring Schijndel. Telefoon: 073-5474566 of 06-23103883. U kunt ook een mail sturen naar jwaalders@kpnmail.nl




Tip de redactie!