Wedstrijdverslag en uitslagen gespeelde wedstrijden RKSV Schijndel

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DE WIT buigt het hoofd voor slimmer Excellent

Schijndel/DE WIT liep zondag jl. onnodig puntverlies op in de uitwedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Het vele balbezit en meestentijds voetballend op de helft van de tegenstander, leverde weinig echte kansen op voor de geelblauwen. Excellent wist daarentegen efficiënter om te springen met de mogelijkheden die veelal counterend werden gecreëerd.

Schoten van Robin van Schijndel, Tjeerd Pijnenburg en Kai de Visser of kleine mogelijkheden voor Brent Blummel, niets van dit alles kon de reservekeeper van Excellent tijdens het eerste bedrijf in de problemen brengen. De snelle en beweeglijke aanvallers van Excellent bezorgden daarentegen de verdedigers van Schijndel/DE WIT behoorlijk wat werk. Uit een van die aanvallen wist Excellent in de 23 minuut onverwacht de score de openen. Een voorzet vanaf links kon bij de tweede paal ongehinderd worden ingekopt. Nog geen zeven minuten later was het wederom een speler van Excellent die vanaf de rand van de 16-meter met een ‘bekeken balletje’ de 2-0 op het scorebord zette.

Na de rust bleven Tjeerd Pijnenburg en Robin van Schijndel achter in het kleedlokaal. Respectievelijk Tijn Niemeyer en Max Neppelenbroek waren hun vervangers. Schijndel/DE WIT speelde met nog meer drang naar voren, en al snel na de hervatting leek het erop dat dit zijn vruchten ging afwerpen. Uit een vrije trap in de 46e minuut van Brent Blummel wist verdediger Thomas-Jan van Raaij met een mooi schot de aansluitingstreffer te maken. Daarna wederom hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Schijndel/DE WIT met veel balbezit en verdedigers die met grote regelmaat op de helft van de tegenstander waren te vinden. Hierdoor ontstond de indruk dat elk moment de score gelijk getrokken kon worden. Niets was echter minder waar. Het was wederom Excellent die via een counter keeper Timo de Louwere min of meer dwong tot het maken van een overtreding in het strafschopgebied. Gelukkig wist Excellent de terecht toegekende penalty niet te verzilveren en kon Schijndel/DE WIT de hoop in leven houden om de gelijkmaker te maken. Even later reageerde trainer Henry van Alebeek door Tommie van Schijndel te wisselen voor Björn Blummel. De diverse corners en schoten die volgden misten precisie en brachten de Excellent-keeper geen enkel moment in echt gevaar. En zoals vaak was het de tegenstander die daarvan wist te profiteren. In de 45e minuut zag de scheidsrechter een forse overtreding ter hoogte van de middenlijn op verdediger Sharam Heshmatollah over het hoofd. Uit de counter die direct daar op volgde wist Excellent zelfs de 3-1 te maken.

En zo moest Schijndel/DE WIT op deze koude middag het hoofd buigen voor een slimmer en naar hun mogelijkheden spelend Excellent. Zondag a.s. kan Schijndel/DE WIT zich revancheren als op het Zuideinderpark FC Schadewijk de volgende tegenstander is.

Hieronder een overzicht met de uitslagen van de diverse teams.