Wedstrijdverslag: Avanti’31 gaat met een 5–2 overwinning op Vitesse’08 naar de volgende bekerronde

Logo_sv_avanti_31

In de laatste wedstrijd van 2018 heeft Avanti’31 met 5-2 gewonnen van Vitesse’08. Door deze overwinning heeft Avanti’31 de laatste 16 bereikt in het bekertoernooi. Bij de rust was de stand nog 1-1. Avanti’31 haalde het einde van de wedstrijd overigens niet met 11 man. Geert van Heeswijk kreeg in de tweede helft de rode kaart van scheidsrechter Stan Verhaag. Opmerkelijk was wel dat Avanti’31 in de periode dat het met 10 man speelde nog drie keer wist te scoren.

Avanti’31 begon heel slecht aan de wedstrijd, binnen een minuut wist Gijs Giebels de score voor Vitesse’08 te openen. Lang kon de Gennepse formatie niet van de voorsprong genieten. In de 8e minuut speelde Stef Smits de bal goed in op Sam Habraken die vanaf de zijkant Geert van Heeswijk wist te vinden. Geert kon met een mooi schot doelman van Noy passeren en daarmee de stand op 1-1 te brengen. In het vervolg van de eerste helft waren er nog een aantal kansen voor Avanti’31 maar doelpunten kwamen er niet meer.

Bij het begin van de tweede helft moest doelman Steff van Kaathoven zich laten vervangen door Casper Brus. Dat was al de tweede wissel, want in de eerste helft was de geblesseerd geraakte Koen van Engeland al vervangen door A-speler Luc vd Hurk. In de 55e minuut werd Thiago Silva door Luc vd Hurk prachtig vrijgespeeld. Thiago nam de bal goed aan en hij passeerde doelman van Noy. Ondanks protesten voor buitenspel oordeelde de scheidsrechter dat het een geldig doelpunt was, waardoor Avanti’31 op voorsprong kwam. In de 62e minuut kwam Avanti’31 met tien man te staan. Geert van Heeswijk reageerde, liggend op de grond, op een op hem gemaakte overtreding. De scheidsrechter oordeelde dat het een trappende beweging was en Geert kon de kleedkamer gaan opzoeken. Avanti’31 liet zich door het ondertal niet van de wijs brengen. Vanuit het middenveld werd de snelheid van Said Ali Hussein en Thiago Silva (en na zijn wissel Fabian Koenen) gezocht wat leidde tot een aantal grote kansen voor Avanti’31. Uiteindelijk was het in de 74e minuut Said Ali Hussein die met een stiftje over de keeper de 3-1 op het scorebord zette. Twee minuten later was het Alejandro Navarro Keeris die, na zijn blessure in zijn eerste volledige wedstrijd voor het eerste van Avant’31 de 4-1 scoorde na een fraaie aanval. In de 85e minuut wist Vitesse’08 de achterstand terug te brengen tot 4-2 via Gijs Giebels. Het slotakkoord was voor Stef Smits die met een prachtig schot van buiten de 16-meter doel trof.

Door deze overwinning heeft Avanti’31 zich geplaatst bij de laatste 16 van de districtsbeker. Wie dan de tegenstander gaat worden is nog niet bekend. De volgende bekerronde staat voorlopig ingepland op 10 maart, maar als er de komende maanden wedstrijden worden afgelast kan het bekerprogramma zo maar naar een andere datum gaan.